Leerlingen zetten zich in voor de ouderenzorg

Foto: Attent Zorg & Behandeling

REGIO – Tijdens de Week van Zorg en Welzijn 2019 verzorgden leerlingen activiteiten voor bewoners van diverse woonzorglocaties in de regio.

In het kader van de Week van Zorg en Welzijn, 11 tot en met 16 maart, heeft Attent Zorg en Behandeling ervoor gekozen om jongeren te betrekken bij deze bijzondere week voor de zorg en in dit geval de ouderenzorg. In goed overleg hebben scholieren van verschillende scholen een mooi programma samengesteld waarin de leerlingen en cliënten de ‘hoofdrol’ spelen. Dit resulteerde in een mooie week voor zowel bewoners als leerlingen.

De leerlingen verzorgenden verschillende activiteiten op Regina Pacis in Arnhem, Tertzio in Elst, Rhederhof in Rheden, Beverode en Hofstaete in Dieren, De Hessegracht en St. Elisabeth in Doesburg. De activiteiten varieerden van kleine intieme momenten tot uitgebreidere belevenissen. Zo was er een beweegochtend bij Tertzio in Elst en een klein ‘intiem’ moment zoals samen hapjes maken in Hofstaete.

Dit laatste werd verzorgd door leerlingen van Het Rhedens in Dieren. “Ik houd ervan om opa’s en oma’s te helpen. Iedere vrijdag ga ik naar mijn eigen opa en oma. Dan gaan we samen koken en blijf ik het hele weekend bij ze’’, aldus Shuruscka (14 jaar).

In eerste instantie heeft Attent Zorg en Behandeling leerlingen van verschillende scholen aan het denken gezet over hoe zij later oud willen worden, zodat zij dit op de verschillende zorgcentra konden presenteren. Dit bleek best een uitdaging, maar in goed overleg is er een mooi programma tot stand gekomen.

Over de Week van Zorg en Welzijn

Een week waarin honderden zorg- en welzijnsorganisaties hun deuren openen en laten zien wat werken in de zorg en welzijn is. Alweer voor de zevende keer vond dit jaar de Week van Zorg en Welzijn plaats, met als doel mensen te motiveren om te kiezen voor een baan en/of opleiding in deze sector. Attent Zorg en Behandeling heeft dit keer de week aangegrepen om de jeugd kennis te laten maken met haar zorgorganisatie.

'
article
8661
De activiteiten varieerden van kleine intieme momenten tot uitgebreidere belevenissen
REGIO – Tijdens de Week van Zorg en Welzijn 2019 verzorgden leerlingen activiteiten voor bewoners
https://doesburg.nieuws.nl/nieuws/8661/leerlingen-zetten-zich-in-voor-de-ouderenzorg/
2019-03-18T17:55:08+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/86/2019/03/18175335/Leerling-van-Het-Rhedens-Dieren-maakt-samen-met-een-bewoner-hapjes.jpg
Attent Zorg behandeling, Beverode, doesburg.nieuws.nl, Het Rhedens Dieren, Hofstaete, Rhederhof, week van zorg en welzijn
Nieuws