Een moment van stilte voor de vrede

Foto: www.pkn-angerlodoesburg.nl

Werken en bidden voor vrede en verzoening. In Nederland bestaat een netwerk van kerken en kapellen waar elke week, op vrijdag tussen de middag, gebeden wordt voor vrede en verzoening. Ze zijn lid van de wereldwijde Community of the Cross of Nails.

Zo heeft onder meer de Gedächtniskirche in Berlijn zich aangesloten, maar ook Freetown in Sierra Leone en na 9/11 New York.

In Nederland hebben steden als Rotterdam, Utrecht, Arnhem en Doesburg zich aangesloten. Elke vrijdagmiddag om 12.30 uur vindt daar het Coventrygebed plaats. Het Coventry gebed in Doesburg is in de Grote of Martinikerk aan de Kerkstraat 4. In Angerlo wordt het Coventry gebed gehouden in de Galluskerk aan de Dorpsstraat 31.

Het vrijdagmiddaggebed voor vrede en verzoening is begonnen in Coventry. In de ruïnes van de St. Michael-kathedraal werden bij opruimwerkzaamheden spijkers gevonden die in een kruisvorm lagen, later het ‘Cross of Nails’ genoemd. Daaruit is een wereldwijde verzoeningsbeweging op gang gekomen van kerken die de oorlogslittekens in zich meedragen. De Tweede Wereldoorlog heeft ook op het dorp Angerlo en de Hanze stad Doesburg grote impact gehad. Tegen het einde van de oorlog werden de torens van de Galluskerk en de Martinikerk opgeblazen.

Kijk voor meer informatie op www.pkn-angerlodoesburg.nl of www.komdersuut.nl

'
article
8665
Stilte voor vrede
Werken en bidden voor vrede en verzoening. In Nederland bestaat een netwerk van kerken en
https://doesburg.nieuws.nl/nieuws/8665/een-moment-van-stilte-voor-de-vrede/
2019-03-19T15:26:45+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/86/2019/03/19152536/Coventrygebed.jpg
Angerlo, Coventry, Coventrygebed, Doesburg, doesburg.nieuws.nl, Samen, vrede
Nieuws