‘Ik heb liedjes verzameld die te persoonlijk waren voor de band, en nu is het moment om ze uit te brengen’

Een album met ‘dicht op de huid’ nummers over- of voor zijn dierbaren en over zijn eigen reis door het leven
Een album met ‘dicht op de huid’ nummers over- of voor zijn dierbaren en over zijn eigen reis door het leven
Foto: Rijno Boon

Gitarist Roman Huijbreghs van de Nijmeegse rockband Navarone heeft een soloalbum uitgebracht: Matchbox. De songs op het album vertellen zijn persoonlijke verhalen. Huijbreghs deed zoveel mogelijk alles zelf, en dat maakt het album extra spannend. Het soloproject betekent overigens niet dat hij de band gaat verlaten. ‘Ik heb liedjes verzameld die te persoonlijk waren voor de band, en nu is het moment om ze uit te brengen.’ Huijbreghs speelt op zaterdag 13 mei om 20.00 uur bij Podium Doesburg.

Eigen reis door het leven

Op het nieuwe album speelt Huijbreghs niet alleen gitaar. Hij neemt ook alle zangpartijen voor z’n rekening. ‘Ik zing al wel lang, maar nooit de lead. Dat is een nieuwe dimensie, die vraagt om een ander gebruik van je stem. Ik heb daar veel van geleerd.’ Hoewel hij zoveel mogelijk zelf heeft gedaan riep Roman bij de finishing touch de hulp in van Navarone-zanger Merijn van Haren. ‘Merijn is heel goed in de mastering, en wij zijn twee handen op één buik; je vertrouwt elkaar.’ Het resultaat is een album met ‘dicht op de huid’ nummers over- of voor zijn dierbaren en over zijn eigen reis door het leven.

Wij hadden ooit een langeafstandsrelatie

De reacties op het album zijn goed: ‘Verschillende mensen noemen verschillende nummers als favoriet. Eén van de tracks, Statues, ontstond jaren geleden. Ik ben inmiddels al acht jaar met mijn Theresia samen, maar wij hadden ooit een langeafstandsrelatie – zij woonde in Zuid-Duitsland. Het moment van in de trein stappen op Amsterdam Centraal, het afscheid op het station, daar gaat dit nummer over.’

Zaterdag 13 mei, 20.00 uur. Toegang € 10,00 | Tickets via Podium Doesburg