Fay Claasen brengt de sixties en seventies dichterbij

Foto: Fay Claasen

DOESBURG – In Close to You vestigt de powervrouw van de Nederlandse jazz, Fay Claassen, op zaterdag 14 december om 20.00 uur haar aandacht op muzikale pareltjes van de late-sixties en early-seventies.

Wars van hokjesgeest en stijlbeperkingen verruimt de zangeres haar muzikale horizon met verrassend eigen versies van bekende krachtige Pop & Soul ballads en songs, die écht iets te vertellen hebben. Claassen verstaat de kunst om ze op een persoonlijke manier dichterbij te brengen.

Fay Claassen is de meest veelzijdige jazz-zangeres van Nederland, en één van de grootste in Europa. Zij is meerdere keren met prijzen bekroond en een frequente gast bij zeer gerenommeerde bigbands en (jazz)orkesten in Europa als de WDR Big Band, Metropole Orchestra, Danish Radio Big Band, Brussels Jazz Orchestra en het Jazz Orchestra of the Concertgebouw. Voor Close to You gaat Claasen terug naar de muziek uit haar verleden. Terug naar dierbare herinneringen van een leven vóór de Smartphones en tablets. Haar herkenbare en tijdloze muziek staat bij velen in het geheugen gegrift.

De prachtige liedjes die we allemaal kennen zingt Claasen met verfijning, elegantie en gevoeligheid. Zij drukt haar eigen stempel op de songs, waarbij haar aandacht naar de tekst een belangrijk onderdeel is. Zingend vertelt zij verhalen en deelt ze met haar luisteraars zodat de songs niet alleen ‘dicht bij haar zijn‘, maar ook ‘dicht bij hen komen‘.

Zaterdag 14 december, 20.00 uur. Toegang  € 22,00, inclusief pauzedrankje. Kijk voor meer informatie ook op: www.gasthuiskerkdoesburg.nl.

(Foto’s: Fay Claasen)

Fay Claasen