Bij twijfel hard zingen met Francis van Broekhuizen

Foto: Merlijn Doomernik

DOESBURG – Op zondag 13 oktober om 15.00 uur geeft een van de bekendste operazangeressen van Nederland, Francis van Broekhuizen, in Gasthuiskerk Doesburg een theaterconcert.

Van Broekhuizen wordt op de piano begeleid door Gregor Bak. Zij zingt en vertelt daarbij op droogkomische toon over haar favoriete aria’s en liederen. Zelf merkte ze dat er in moeilijke fases in haar leven maar één ding op zat, gehoor geven aan haar levensmotto: bij twijfel, hard zingen.

Aantrekkelijk en toegankelijk

Francis van Broekhuizen is een van de best ingevoerde en technisch meest begaafde zangeressen van Nederland. Ze is in staat om klassieke muziek voor een groot publiek aantrekkelijk en toegankelijk te maken. Van Broekhuizen studeerde in 2004 Cum Laude af aan het Conservatorium van Amsterdam. Ze zong bij Opera Zuid, Opera Trionfo, Opera Spanga, De Nationale Opera en de Nederlandse Reisopera. Op Radio 4 heeft ze een veelbeluisterde column in het ochtendprogramma van Margriet Vroomans. Gregor Bak studeerde piano en muziekwetenschappen aan de Rijksuniversiteit Utrecht. Met Cor Bakker en diens combo werkt hij samen in het programma Bakker, Bak & Friends. Bak presenteerde bij de NCRV onder andere jet programma Zo Vader, Zo Zoon.

Zondag 13 oktober, 15.00 uur. Meer informatie en tickets via de website: www.gasthuiskerkdoesburg.nl.