Jonah Falke over de mooiste vrouw van de wereld

Foto: Jan Willem Kaldenbach

DOESBURG – Schrijver en columnist Jonah Falke vertelt op zondag 8 september in Gasthuiskerk Doesburg vanaf 15.30 uur over zichzelf en over zijn nieuwe boek De mooiste vrouw van de wereld. Het boek speelt zich deels af in Doesburg. Falke wordt geïnterviewd door Ivan Borghstijn.

• LET OP: In overleg met Jonah Falke begint diens optreden op zondag 8 september 30 minuten later dan eerder aangekondigd, om 15.30 uur.

Jonah Falke werd geboren in Ulft en studeerde fine art painting aan ArtEZ. In 2016 verscheen zijn debuutroman Bontebrug. In 2019 verscheen De mooiste vrouw van de wereld. Falke schreef voor Vrij Nederland, ELLE, HP/De Tijd en VPRO’s Nooit meer slapen en is vaste columnist bij de Gelderlander en op het Lebowski Blog.

In het boek leidt Jonah een zorgeloos en richtingloos bestaan, terwijl zijn vriendin carrière maakt. Hij brengt zijn tijd het liefst door in de Neue Liebe, een bordeel net over de grens waar status en afkomst van geen belang zijn. Daar ontmoet hij Hugo, die hem vraagt om voor ‘de mooiste vrouw van de wereld’ te zorgen terwijl hij met zijn zigeunerband op tournee gaat. Jonah komt terecht in een spagaat tussen de wereld van de succesvolle mensen en het vrolijke niemandsland aan de zelfkant van de maatschappij, waar wordt gedronken en gedanst tot iedereen erbij neervalt en de rundvleessalade in de gordijnen zit. Als zijn vriendin aankondigt dat het tijd wordt voor een kind, moet hij kiezen. Of beslist het lot anders? De mooiste vrouw van de wereld is een geestig, rauw en levenslustig portret van een jongen die doet wat er van hem verwacht wordt, maar niet weet wat hij zelf van het leven verlangt.

Zondag 8 september 2019, 15:30  uur | Tickets via de website: www.gasthuiskerkdoesburg.nl.