Lachen en livemuziek op Open Podium Gasthuiskerk

Foto: PR Kleinreesink

DOESBURG – Op de Doesburgse Culturele Zondag van 1 september biedt Gasthuiskerk Doesburg van 12.30 tot 13.30 uur eerst een stadsvertelling en vanaf 14.30 uur een Open Podium.

Het programma van het Open podium ziet er in grote lijnen als volgt uit:

Stand up comedy

Peter Vis zegt van zichzelf: ‘Ik ben een milionair, ben hoog opgeleid en heb een leidingevende functie bij het Hiltonhotel.’ Vis bedenkt grappen en opbeurende verhalen om zo mensen van hun depressie af te helpen. Hij maakt ze aan het lachen. Vis is 65 jaar en brengt in de Gasthuiskerk een kort programma met moppen en verhalen.

Esmeralda Kleinreesink is in het dagelijks leven luitenant-kolonel en legt als stand-up comedian graag uit hoe het is om je als militair staande te houden in de burgermaatschappij. Daarbij filosofeert ze over moord, liefde en kinderen. In 2018 was ze Javier Guzman’s support act tijdens zijn militaire Tour of Duty. Kleinreesink zingt in de Gasthusikerk ook het moordlied Hamertje Tik over kindermisbruik. Over de paradox dat moord levens kan redden, en de vraag of moord ooit gerechtvaardigd kan zijn. Het lied is niet autobiografisch, wel echt gebeurd. Op de moord na. De muziek is van Bam Commijs.

Livemuziek

Roger Walker, Edward den Doop, Casper Maas en Theo Maas spelen als gelegenheidsband ‘A Bunch of Lonesome (and very quarrelsome) Heroes’ een aantal pop-, rock-, en country-klassiekers.

Kijk voor meer informatie ook op: www.gasthuiskerkdoesburg.nl.