Stichting Vitalisering Binnenstad Doesburg stopt ermee

Foto: Herman Geereking

DOESBURG – De Stichting Vitalisering Binnenstad Doesburg houdt op te bestaan. Na ruim 6 jaar heeft mede-initiatiefnemer Herman Geereking besloten dat voortzetting van de activiteiten niet meer mogelijk is.

Als reden noemt Geereking de te hoog oplopende kosten, die hij grotendeels uit eigen zak betaalt. Een verzoek aan de gemeente om financiële ondersteuning is afgewezen.

Maar liefst 42 nieuwe winkels en horecagelegenheden

In de zomer van 2013 sloegen de gemeente Doesburg en enkele andere partijen de handen ineen om samen te werken aan de vitalisering van de Doesburgse binnenstad, die op dat moment werd gekenmerkt door hardnekkige leegstand. De initiatieven die uit die samenwerking voortkwamen leverden opmerkelijke successen op. Zo kon Geereking namens Vitalisering Binnenstad Doesburg in juli 2015 melden dat er alleen al in de eerste 6 maanden van dat jaar 9 nieuwe winkels waren geopend. In augustus 2017 constateerde De Gelderlander in een interview met Geereking dat Doesburg inmiddels een magneet was geworden voor ondernemers. Op dat moment hadden zich maar liefst 42 nieuwe winkels en horecagelegenheden in de Doesburgse binnenstad gevestigd.

De rest betaalde Geereking uit eigen zak

Het spreek voor zich dat die successen niet kwamen aanwaaien. Geereking steekt al jaren veel tijd en moeite in gesprekken met potentiële kandidaten en onderzoekt en inventariseert voortdurend mogelijkheden om de Doesburgse binnenstad nog aantrekkelijker te maken voor het winkelend publiek. Dat daarbij onkosten worden gemaakt ligt voor de hand, maar in de ruim 6 jaar dat de stichting actief is heeft deze maar één keer een bedrag van € 500,- ontvangen; de rest betaalde Geereking uit eigen zak. Nu een verzoek om financiële ondersteuning door de gemeente Doesburg is afgewezen houdt Herman Geereking het voor gezien.

Het nieuws van doesburg.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.