Trio Massot / Florizoone / Horbaczewski in Gasthuiskerk Doesburg

Foto: Tuur Florizoone

DOESBURG – Op vrijdag 1 maart geeft het Trio Massot / Florizoone / Horbaczewski een concert in de Gasthuiskerk te Doesburg.

Toen het Vlaamse trio Massot / Florizoone / Horbaczewski vijf jaar geleden zijn debuut- CD Cinema Novo lanceerde, vielen meteen de originele klank en de bijzondere samenstelling op. Het avontuurlijke trio is niet één stijl te duwen en schurkt op vrijdag 1 maart om 20.00 uur verleidelijk aan tegen de grenzen van jazz, folk en klassiek.

De tuba, accordeon en cello lijken op het eerste gezicht wat ongebruikelijk maar hebben veel raakpunten: een breed geluid, een uitgebreid register en een fotogeniek uiterlijk. Al improviserend tovert het drietal vreemde, prettig gestoorde maar bovenal ontroerende klanken uit hun instrumenten. Nu eens filmisch en dan weer wild om zich heen slaand, bewijzen Tuur Florizoone, Michel Massot en Marine Horbaczewski waarom ze op hun instrument een klasse apart vormen.

Vanwege hun prestigieuze project MixTuur, het muzikale verhaal uit koloniaal Congo, was er voor het trio weinig tijd om aan een nieuwe CD te werken. Dat geduld wordt ruimschoots goed gemaakt met ‘Balades Ephémères’ die vanaf 17 mei in de winkels ligt. De cd bevat bijna een uur aan eigen composities, fris en tijdloos, melodieus en verhalend, met als leidraad een onuitputtelijke zin voor avontuur.

Line up: Michel Massot: tuba, euphonium, trombone, Tuur Florizoone: accordeon, Marine Horbaczewski: cello.

Vrijdag 1 maart, 20.00 uur. Toegang  € 15,00. Tickets via de website.

Kijk voor meer informatie ook op: www.gasthuiskerkdoesburg.nl.