Gasthuiskerk Doesburg wordt zelfstandig

Gasthuiskerk Doesburg theater en multifunctioneel cultureel centrum in Doesburg
Gasthuiskerk Doesburg theater en multifunctioneel cultureel centrum in Doesburg
Foto: Gasthuiskerk Doesburg

DOESBURG – De Doesburgse Gasthuiskerk wordt sinds de heropening in 2014 geëxploiteerd onder de verantwoordelijkheid van het bestuur van Gestichten Doesburg, de eigenaar van het gebouw. Daarin komt in dit eerste lustrumjaar verandering.

De Gasthuiskerk wordt een zelfstandige stichting, met een eigen, onafhankelijk bestuur, waarvoor bestuursleden openbaar worden geworven. De Gestichten blijven de Gasthuiskerk financieel ondersteunen.

Sylvia Baars is aangesteld als interim-manager

De verzelfstandiging van de Gasthuiskerk en de ontvlechting uit De Gestichten worden begeleid door Johan Boonekamp en Dick te Winkel van De Creatie Krachtcentrale; Sylvia Baars is aangesteld als interim-manager. Boonekamp en Te Winkel lichten de bestaande onderdelen van de Gasthuiskerk door, voeren een uitgebreid publieksonderzoek uit, stellen een meerjarenbeleidsplan op voor de nieuw op te richten Stichting Gasthuiskerk en brengen advies uit over een te volgen nieuwe koers. De verzelfstandiging moet de toekomst van Gasthuiskerk Doesburg veiligstellen.

Programmering seizoen 2019-2020

In overleg met de programmaraad en andere vertegenwoordigers van de vaste culturele bespelers van Gasthuiskerk Doesburg wordt eind februari gestart met de nieuwe programmering. Het nieuwe programma wordt in mei eerst aan de vrijwilligers gepresenteerd. Meteen daarna start de kaartverkoop voor het seizoen 2019-2020 met een zogenaamde kick-off, in combinatie met ‘public relations’, PR- en marketingacties.

Kijk voor meer informatie op www.gestichtendoesburg.nl of neem contact op via de website.