Tour de l’amour van Amadeus tot Zappa

Foto: Maria Adriana Collective

DOESBURG – In het programma van Amadeus tot Zappa brengt het Maria Adriana Collectief op zondag 17 februari om 15.00 uur een tour de l’amour van muziek uit Europa, Noord- en Zuid-Amerika.

Het repertoire omvat werk van Purcell en Mozart, maar ook Balkanmuziek, Gypsy en Tango. Waarom? De oorsprong van muziek is het communiceren van emoties en het vieren van gebeurtenissen.

Waarom vinden we bepaalde muziek zo mooi? Omdat we de muziek kennen of herkennen? Of omdat het een deel van ons brein aanspreekt dat ons terugbrengt naar een oergevoel? Bij het horen van muziek kunnen emoties zomaar opwellen. Emoties waarvan we de oorsprong niet kennen maar die ergens in ons collectieve geheugen liggen opgesloten.

Dans en muziek gaan samen en worden van oudsher gebruikt voor het voorbereiden van jacht en strijd. Deze diepe bron van oermuziek ligt in onze muziek verscholen en herkennen wij bij het horen ervan, zelfs in de meest kunstzinnige kunstmuziek die klassieke muziek vaak is. Met deze gevoelens speelt het collectief muziek die vier eeuwen bestrijkt. Van het oude Italië tot het twintigste-eeuwse Amerika. Dat gebeurt in een zeer afwisselend programma met bevlogen musici en veel gevoel voor theater. Maria Adriana Collective is een zevenkoppige band van strijkkwartet, contrabas, klarinet en voetpercussie.

Zondag 17 februari, 15.00 uur. Toegang  € 17,50. Tickets via de website.

Kijk voor meer informatie op www.gasthuiskerkdoesburg.nl of neem contact op.