Vocaal Ensemble Zutphen in de Gasthuiskerk te Doesburg

Foto: Vocaal Ensemble Zutphen

DOESBURG – Kamerkoor Vocaal Ensemble Zutphen zingt met zijn ruim twintig gevorderde zangers en zangeressen op zaterdag 17 november om 20.00 uur onder andere de cyclus Romancero Gitano van de Italiaanse componist Mario Castelnuovo – Tedesco.

Deze 7 liederen voor koor met gitaarbegeleiding vormen de hoofdmoot van het programma van Vocaal Ensemble Zutphen.

De teksten zijn van de bekende Spaanse dichter Federico García Lorca en weerspiegelen diens fascinatie voor de wortels van de Andalusische cultuur. Het koor staat onder van Iassen Raykov. De instrumentale begeleiding is van Rob Besselink op gitaar en Marion Röber op piano. Ook de vier Slowaakse liederen van Béla Bartók die op het programma staan wortelen in de zigeunertraditie, net als de Moravische liederen van Antonín Dvořák. Verder klinkt het ingetogen Esti Dal (Avondlied) van Zoltán Kodály, een koorzetting van een bekend lied van Beethoven en enkele mooie koorliederen van Schubert.

Onder leiding van Raykov streeft VEZ naar originaliteit en samenhang in stijl. Daarbij staat het ontginnen van onbekend repertoire vaak centraal. Zo voerde VEZ in het recente verleden zowel motetten van Bach en een madrigaal van Monteverdi uit als een deel uit het Requiem van Pizzetti en, samen met Kamerkoor Canteklaer uit Enschede, de Mis voor dubbelkoor van Frank

Zaterdag 17 november 20.00 uur. Toegang € 15,00. Tickets via de onderstaande website.

Kijk voor meer informatie ook op: www.gasthuiskerkdoesburg.nl.