Kamermuziekensemble La Chambre du Roi in Gasthuiskerk Doesburg

Foto: La Chambre du Roi

DOESBURG – Op zondag 18 november om 15.00 uur speelt kamermuziekensemble La Chambre du Roi van violiste Esther Visser muziek uit verschillende stijlperiodes en op authentieke instrumenten.

De musici zijn internationaal optredende specialisten die regelmatig deel uit maken van ensembles als het Orkest van de 18e eeuw, Bach Collegium Japan, La Petite Bande en Combattimento Consort Amsterdam.

Het ensemble probeert met regelmaat onbekende werken te programmeren, zoals in dit programma het hoornsextet van Beethoven. Bij de uitvoering wordt geprobeerd zo dicht mogelijk bij de originele uitvoeringspraktijk van de tijd en plaats waarin het werk geschreven is te blijven. Sterk verbonden met historische bronnen en artistiek onderzoek biedt deze benadering voor het ensemble de mogelijkheid voor een kleurrijk en levendige authentieke uitvoeringspraktijk.

De toehoorder krijgt een idee hoe deze muziek oorspronkelijk geklonken kan hebben en welke instrumenten de componist in gedachten had bij het schrijven. Dit komt ten goede aan de uitdrukkingskracht van de muziek en soms worden onverwachte elementen hoorbaar die met moderne instrumenten veel moeilijker te bereiken zijn.

Bezetting: Esther Visser – violin, Arwen Bouw – violin & viola, Yoshiko Morita – viola, Marike Tuin – cello, Renske Wijma – hoorn, Federico Cuevas – hoorn

Zondag 18 november 15.00 uur. Toegang €17,50. Tickets via de onderstaande website.

Kijk voor meer informatie ook op: www.gasthuiskerkdoesburg.nl.