Gasthuiskerk scoort mooie cijfers in onderzoeksrapport ANWB

Foto: Gasthuiskerk Doesburg

REGIO – Dit jaar organiseerde de ANWB opnieuw de verkiezing ‘Meest gastvrije theater van Nederland’ om zijn 4,4 miljoen leden attent te maken op Nederlandse theaters waar zij bijzonder goed worden ontvangen en waar voorstellingen het best tot hun recht komen.

Gasthuiskerk Doesburg was genomineerd en behoort daarmee, amper vier jaar na zijn oprichting, tot de top veertig van die theaters en podia. Hoewel de Gasthuiskerk niet in de prijzen viel kwam het Doesburgse podium er op een aantal punten bijzonder goed vanaf.

Een 9,28 voor sfeer en uitstraling

In het rapport dat is gekoppeld aan de verkiezing kreeg de Gasthuiskerk prima beoordelingen, waarvan de hoogste voor sfeer en uitstraling. Maar liefst een 9,28 kreeg de Gasthuiskerk hiervoor, ruim hoger dan het gemiddelde van alle Nederlandse theaters. Ook bij de beoordeling van de ticketprijzen deed de Gasthuiskerk het beter dan gemiddeld, hier werd een 8,85 gescoord.

Een 8,83 voor de horeca

Bij de beoordeling van de horeca, niet alleen die in de eigen foyer maar ook die in de rest van de stad werd een 8,83 gescoord. Die kan de Doesburgse horeca ook als geheel in de zak steken! Uiteraard waren er ook punten waarop er wat minder werd gescoord, maar met maximaal 150 zitplaatsen is het nu eenmaal niet mogelijk hetzelfde aanbod te bieden als theaters met zalen van 800 of meer zitplaatsen.

Mooi eindcijfer van 8,74

Het gewogen eindcijfer van de Gasthuiskerk, dat is het resultaat gemeten over alle gemeten criteria, en naar rato van de grootte van de vestigingsplaats, is hoger dan het landelijk gemiddelde van alle theaters. De Gasthuiskerk scoort hier een 8,74.

Deelnemers aan de verkiezing en de enquête gaven ook hun persoonlijke mening. Die liep uiteen van ‘knus, gastvrij, helemaal geweldig en toplocatie’ tot ‘gevarieerd aanbod en prima kwaliteit’, maar ook van ‘het kan gevarieerder’ tot ‘het geluid is niet altijd helemaal goed’. Iemand schreef ‘Niets verbeteren. Goed zo’ en zelfs ‘Niks meer aan doen!!

Die laatste raad gaat de Gasthuiskerk zeker niet opvolgen. Waar het beter en anders kan of moet zal dat zeker gaan gebeuren. Wie weet valt het Podium van Doesburg dan een volgende keer alsnog in de prijzen.

Kijk voor meer informatie ook op: www.gasthuiskerkdoesburg.nl.