Het Arsenaal 1309 in Doesburg nieuw in de Gault&Millau restaurantgids van 2023

Foto: Gault&Millau

DOESBURG – Op maandag 13 februari is de restaurantgids van Gault&Millau gepresenteerd. Nieuw in de gids is Het Arsenaal 1309 met maar liefst 14 punten.

Chef Björn de Waal heeft in maart vorig jaar Het Arsenaal 1309 in Doesburg overgenomen en vertegenwoordigt het gedachtegoed van ‘Dutch Cuisine’, met verantwoord, duurzaam en lokaal koken waarbij groenten 80% van de bereiding uitmaken. Het menu bevat onder andere aardpeer met citrus, gnocchi met knolselderij en saus van eekhoorntjesbrood en hert uit de Oostvaardersplassen met saus van haas en chocolade. Het restaurant heeft twee koksmutsen in de gids en is zeker de moeite waard om te volgen.

Gault&Millau

Gault&Millau is een internationale restaurantgids die oorspronkelijk in Frankrijk is gestart in 1965. De gids beoordeelt en becommentarieert restaurants, wijnen en gastronomische producten in verschillende landen, waaronder België, Nederland, Luxemburg, Zwitserland en Duitsland. Gault&Millau staat bekend om zijn onafhankelijkheid en de hoge kwaliteit van de geselecteerde restaurants en wijnen. De beoordelingen worden gedaan door professionele inspecteurs, vaak gerenommeerde chefs en sommeliers, en de scores worden weergegeven op een schaal van 1 tot 20 punten. Naast de beoordelingen publiceert Gault&Millau ook artikelen over de gastronomische wereld en organiseert het culinaire evenementen.

Het Arsenaal 1309 is gesitueerd aan de Kloostertuin 10, 6981 CC Doesburg en bereikbaar via telefoonnummer: 0313 475 863. Wilt u graag eten bij Het Arsenaal 1309? Kijk dan op: https://www.hetarsenaal1309.nl/reserveren, het restaurant is geopend van woensdag t/m zondag tussen 12:00 en 22:00 uur.

Kijk voor meer informatie ook op: https://www.hetarsenaal1309.nl/

Het nieuws van doesburg.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op doesburg.nieuws.nl bel dan: Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden 06-11087527.