Burgemeester Doesburg blijft liefst nog 6 jaar aan

Foto: Robbin van Turnhout Fotografie

Burgemeester van Doesburg Loes van der Meijs- van de Laar wil graag herbenoemd worden. Dat heeft zij aan de Commissaris van de Koning kenbaar gemaakt. In  de afgelopen 6 jaar is zij onderdeel geworden van de stad. 

Burgemeester Loes van der Meijs- van de Laar: 

“Iedere gemeente verdient een burgemeester die van de gemeente  houdt. En ik houd van de stad, ik houd van de inwoners. Graag ga ik de komende 6 jaar  met veel energie door om er voor te zorgen dat Doesburg toekomstbestendig blijft.” 

De procedure 

Burgemeester van der Meijs- van de Laar trad aan op 18 december 2015. Een termijn voor een  burgemeester is 6 jaar. In december 2021 zou zij herbenoemd willen worden voor een 2e periode van nogmaals 6 jaar. Of dit ook gebeurt, is aan de Gemeenteraad van Doesburg. Wil de gemeenteraad ook door met van der Meijs- van de Laar, dan moet de Raad uiterlijk vier  maanden voor het aflopen van de ambtstermijn een aanbeveling uitbrengen bij de Commissaris  van de Koning. 

Burgemeester Loes van der Meijs- van de Laar: 

“Doesburg is een prachtige historische stad.  Mijn man en ik voelen ons hier thuis. De stad en de mensen die er wonen hebben een plekje in  mijn hart. Ik zou mezelf het liefst nog 6 jaar dienstbaar maken voor de stad. Er ligt nog aantal  opgaven waar ik mijn tanden in wil zetten. Ik hoop dat Doesburg net zo blij is met mij als ik met  de stad, en dat ik nog 6 jaar mijn uiterste best mag doen om de trots van de inwoners, op alles  wat deze stad te bieden heeft, vast te houden.”

Cookieinstellingen