Door corona in 2021 geen kermis in Doesburg 

Foto: vincent.lee_yk on Foter.com

De kermis in Doesburg gaat in verband met de Corona maatregelen in 2021 niet door. De gemeente Doesburg verwacht dat, zelfs wanneer de maatregelen in de zomermaanden versoepelen, het te ingewikkeld zo niet onmogelijk zal zijn om een dit evenement te organiseren. 

Wethouder Arthur Boone: 

“We hebben dit vervelende besluit moeten nemen, wetende dat we Doesburgers zullen teleurstellen. Maar we zijn ook van mening dat we in moeten staan voor de veiligheid van onze inwoners.” 

Kans voor nieuw idee voor de kermis 

Parallel aan de beslissing over de afgelasting van de kermis in 2021, loopt er een gesprek over de vorm van de kermis. Botsauto’s, de cakewalk en de carrousel maken nu de uitstraling van de kermis in Doesburg. Maar is dit beeld nog wel wat inwoners van de stad in deze tijden willen? 

Wethouder Arthur Boone: 

“Festivals zijn ongekend populair. In heel Nederland is er een trend dat kermissen gecombineerd worden met een festivalsfeer. De kans om mee te gaan in deze trend wil de gemeente de inwoners in Doesburg niet ontnemen.” 

Wie gaat de uitdaging aan? 

Het contract met het bedrijf dat de kermis jarenlang organiseerde is beëindigd. De gemeente staat open voor initiatieven van inwoners om de organisatie van de kermis over te nemen. Initiatiefnemers kunnen de nodige ondersteuning van de gemeente verwachten. Bijvoorbeeld bij het aanvragen van vergunningen, het opstellen van het veiligheidsplan en meer. 

Wethouder Boone: 

“We dagen inwoners uit het initiatief te nemen om de kermis in Doesburg opnieuw vorm te geven. Initiatiefnemers kunnen contact met ons opnemen via [email protected].”

Cookieinstellingen