Mike Boddé en Hermine Deurloo spelen lyrisch repertoire

Foto: Merlijn Doomernik

DOESBURG – Hermine Deurloo en Mike Boddé delen op zaterdag 16 februari om 20.00 uur hun muzikale voorkeur voor het lyrische Toots Thielemans repertoire.

Deurloo speelt met schijnbaar speels gemak en gaat geen uitdaging uit de weg. Mike Boddé leerde jazz spelen in de VS en is vaste gast bij Podium Witteman, waar de twee regelmatig samen optraden.

Hermine Deurloo

Zelfs als u haar naam nog niet kent, kent u haar geluid. Hermine Deurloo geeft in reclames een bekende rookworst net dat beetje extra pit. Deurloo treedt sinds 2015 op met Mike Boddé, met wie ze vaker te zien is bij Podium Witteman. Gefascineerd door de klank van de chromatische mondharmonica verruilde Deurloo haar altsaxofoon voor dit kleine instrumentje. Ze trad op met artiesten als Trijntje Oosterhuis, Rembrandt Frerichs en het Willem Breuker Kollektief. Deurloo opereert in de jazz, maar laat zich niet begrenzen door een bepaalde stijl.

Mike Boddé

Mike Boddé is bekend van TV en theater als cabaretier, schrijver en presentator, en is daarnaast pianist en componist. Toen Boddé negentien jaar was, reisde hij naar de Verenigde Staten om daar jazz te leren spelen. Nadat hij was teruggekeerd in zijn geboorteplaats Rotterdam, ging hij naar het conservatorium. Boddé is componist van onder meer reclamemuziek en kinderliedjes, en een vaste gast in het televisieprogramma Podium Witteman.

Zaterdag 16 februari, 20.00 uur. Toegang  € 17,50. Tickets via de website: www.gasthuiskerkdoesburg.nl.

Mike Boddé - Hester Doove