Clubkampioenschappen Unitas Doesburg 2019

Foto: Unitas Doesburg

DOESBURG – Op zaterdag 23 maart hebben de clubkampioenschappen van gymnastiekvereniging Unitas in Sporthal Beumerskamp Doesburg plaatsgevonden.

De 1e wedstrijd was voor de selectiemeisjes. Er werd in tweetallen gestreden op balk, brug, sprong en vloer. Daarnaast werden de cijfers individueel genoteerd om te bepalen wie met de wisselbekers naar huis konden.

Veel discipline, rust en concentratie, dat hoort ook bij selectiewedstrijden. Veel jonge turnsters deden voor het eerst aan deze wedstrijd mee. Het was geweldig om te zien hoe goed de “ouderen” presteren met maar 3,5 uur trainen in de week en hoe de “jongsten” hun oefeningen neerzetten op zeer jonge leeftijd.

De 2e wedstrijd waren de recreanten meisjes en jongens aan de beurt. De meisjes hadden zich geplaats tijdens de voorronde die gehouden is op woensdag 27 februari. De jongens hadden al een 1e wedstrijd gehad op dinsdag 26 februari. Bij hen telde het best gescoorde cijfer.

Een volle tribune met ouders, opa’s, oma’s, broertjes, zusjes en andere belangstellenden. Trotse kinderen in de zaal die hun oefenstof toonden en hun uiterste best deden. Trotse leiding wat ze de jeugd toch weer hadden geleerd en troste ouders die hun kinderen aanmoedigden tijdens de wedstrijd.

Uitslagen Clubkampioenschappen 2019

  • Recreanten meisjes – Daphne Jansen
  • Recreanten jongens – Teun Fiks
  • Selectie 1 – Mailey den Doop
  • Selectie 2 – Buket Soydan

Meer uitslagen en andere informatie zijn te vinden op de website: [email protected].

Cookieinstellingen