Dinie Troost wint de Hens van der Wal-vrijwilligersprijs 2019

Foto: gemeente Doesburg

DOESBURG – Dinie Troost kreeg woensdag 11 december de Hens van der Wal-vrijwilligersprijs 2019 van wethouder Peter Bollen. De jury roemde mevrouw Troost om haar jarenlange inzet voor talloze doelen. Mevrouw Troost kreeg een cheque van € 500,- en mag de ring die daar bij hoort ring een jaar lang houden. 

Dinie Troost is een onmisbare vrijwilliger.

 Mevrouw Troost is al jaren vrijwilliger op de Veerpoort, een van de huiskamers op De Hessegracht. Zij zet zich achter de schermen enorm in voor de bewoners van de Hessegracht. Ze helpt bij onder andere de avondvierdaagse. Zorgt ieder jaar met de kerst voor mooie bloemstukken. Verzorgt de plantjes en zorgt voor een opgeruimd terras. Daarnaast doet Dinie nog veel meer. Een onmisbare vrijwilliger! 

Publieksprijs voor Angela de Vrugt 

Doesburg kon ook stemmen op de 19 genomineerde vrijwilligers. Op de avond zelf sloot de poll en ontving Angela de Vrugt de publieksprijs en een cheque van € 250,-. Mevrouw de Vrugt biedt al jaren een luisterend oor voor mensen die in de terminale fase van hun leven zijn. Ook zorgt zij voor gezelligheid in huis. Vaak hebben deze mensen een klein sociaal netwerk of is familie niet in staat de mantelzorg te bieden die nodig is op dat moment. Mevrouw de Vrugt doet dit allemaal met veel liefde. 

Feestelijke avond voor vrijwilligers 

Wethouder Peter Bollen reikte de prijzen tijdens een feestelijke avond in de Gasthuiskerk. Deze avond is er niet alleen voor de winnaars, deze is ook bedoeld om alle vrijwilligers in Doesburg een podium te geven en te bedanken voor hun vaak jarenlange inzet. Zij maken veel mogelijk in de Doesburg