Diverse activiteiten voor Dag van de Mantelzorg bij ouderenzorgorganisatie

Foto: Attent Zorg en Behandeling Doesburg

DOESBURG – Om haar mantelzorgers te bedanken heeft Attent Zorg en Behandeling vorige week een aantal actieve, gezellige en informatieve middagen georganiseerd. Op diverse woon-zorglocaties vonden de bijeenkomsten met mantelzorgers plaats in verband met de Dag van de Mantelzorg. Hierbij hebben de locaties laten zien hoe gastvrij zij zijn.

De zorgorganisatie vindt het erg fijn om te zien dat mantelzorgers elkaar wisten te vinden en goede gesprekken met elkaar hadden. Dit alles vond plaats onder het genot van een hapje, drankje en diverse activiteiten.

Volgens de mantelzorgers was er genoeg te beleven, zoals bewegingsactiviteiten, handmassages en muziek. Ook waren er informatiekraampjes te vinden. Mantelzorgers konden daarnaast verschillende materialen proberen die de cliënten normaal gesproken gebruiken. Bijvoorbeeld de duofiets, robotdieren en de tovertafel.

Dankzij studenten en stagiaires van verschillende scholen kregen de vaste zorgmedewerkers wat ondersteuning tijdens deze middagen en werd er informatie gegeven over hun opleiding. Er wordt door iedereen teruggekeken op interessante en gezellige middagen.