Hoe weinig moet je huilen om niet te verdrinken

Foto: PR Bergmeijer

DOESBURG – Op zondag 24 november om 15.00 uur zingt Agnes Bergmeijer Barbara, een Franse chansonnière in de Gasthuiskerk te Doesburg. Haar liedjes gaan over de dood, de liefde, haar jeugd, vergankelijkheid en verlangen. Ze vangen de schoonheid van het verdriet.

Je hoort de nummers nog maar zelden. Tijd om ze nieuw leven in te blazen. Mike Roelofs arrangeerde de nummers en begeleidt op piano en andere toetsinstrumenten.

Voor Agnes Bergmeijer begon de liefde voor het Franse chanson, en met name voor de nummers van Barbara, al tijdens haar studie aan de Toneelacademie Maastricht. Agnes won destijds het concours de la chanson in de Kleine Komedie in Amsterdam met haar vertolking van Brel en Barbara. De afgelopen 25 jaar was Agnes op de bühne te zien in vele producties van het Nijmeegse theatergezelschap Kwatta en andere (jeugd)theater gezelschappen uit het land.

Mike Roelofs arrangeerde de nummers en begeleidt op piano en andere toetsinstrumenten. Hij studeerde aan het conservatorium in Maastricht. Vanaf die tijd  richtte hij zich vooral op het spelen van jazzmuziek en het creëren van een eigen kenmerkende stijl en vocabulaire. Samen met Peer Wittenbols  en Gerard van Maasakkers won Mike met het lied ‘Mijn Kind’ in  2013 de Annie M.G Schmidtprijs voor het beste Nederlandstalige lied.

Zondag 24 november, 15.00 uur. Toegang  € 17,00 inclusief pauzedrankje. Kaarten en meer informatie via: www.gasthuiskerkdoesburg.nl.