De cello’s en gamba’s van het Margaretha Consort

Foto: Margarethe Consort

DOESBURG – Het Margaretha Consort speelt op zondag 17 november om 15.00 uur in de Gasthuiskerk het bijzondere programma Van Cello’s en Gamba’s. Cellisten Marike Tuin en Marit Broekroelofs nemen hun publiek mee in de wereld van de basinstrumenten en de ontwikkeling daarvan tot solo-instrumenten.

Er is veel interactie met de zaal en ruimte voor vragen. De instrumenten mogen worden bekeken en aangeraakt en er wordt van alles uitgelegd.

Het Margaretha Consort bestaat uit een vaste kern van musici met als basis de basso continuo. Oprichter en drijvende kracht achter dit ensemble is de celliste en gambiste Marit Broekroelofs. Het ensemble heeft zich de afgelopen jaren goed weten te profileren met afwisselende en boeiende programma’s van uitstekende artistieke kwaliteit en met gevoel voor historie en dramaturgie. Het concept is even doeltreffend als eenvoudig: voor elk programma worden instrumentalisten en vocale solisten aangetrokken, specialisten op hun eigen gebied óf een experimentele combinatie. Dit is de afgelopen jaren succesvol gebleken. Inmiddels heeft dit unieke ensemble een heel eigen plaats verworven in de oude muziekscene. Het consort treedt op in wisselende samenstelling.

Zondag 17 november, 15:00 uur, Toegang  €19,50 inclusief pauzedrankje. Kaarten via de website of aan de deur.

Kijk voor meer informatie ook op: www.gasthuiskerkdoesburg.nl.