Gymnastiekvereniging Unitas start met ouder/kind gym

Foto: Unitas Doesburg

DOESBURG – Vanaf januari 2020 start gymnastiekvereniging Unitas met ouder/kind gym in combinatie met het beweegdiploma. Je kunt samen met je zoon/dochter deelnemen vanaf het moment dat hij/zij zelfstandig kan lopen t/m de leeftijd 3 jaar. 

Dit gaat plaatsvinden in sporthal Beumerskamp op woensdagochtenden van 9.45 tot 10.30 uur. De eerste les is op 8 januari 2019. 

Wij stellen ons even voor 

Sinds 1967 bestaat gymnastiekvereniging Unitas in Doesburg en verzorgen wij lessen voor alle leeftijdsgroepen. De lessen worden gegeven door gediplomeerde leiding met KNGU licenties. 

Ouder en Kind Gym 

Ouder en Kind Gym is speciaal bedoeld voor de peuter van het moment dat hij of zij zelfstandig kan lopen tot 4 jaar, die samen met papa, mama, verzorger, opa of oma lekker wil komen gymmen in een “echte” sporthal. “Mijn kind loopt op deze leeftijd nog maar net”, zal je zeggen. Dat is waar, maar juist het opdoen van veel bewegingservaring is op deze leeftijd ontzettend belangrijk. 

Leren met elkaar 

De peuters krijgen spelenderwijs wisselende bewegingssituaties aangeboden, waardoor ze geprikkeld worden om te bewegen: klimmen, klauteren, balanceren, hangen, springen en rollen. 

Gymles en opvoeding 

De gymles kan worden gezien als een schakel in de opvoeding die niet mag ontbreken. Het werd vroeger niet voor niets lichamelijke opvoeding genoemd! Het kind leert tijdens de les onder meer hoe kleine opdrachten uitgevoerd moeten worden. Daarnaast komen het inschatten van afstand, diepte, hoogte en verte aan de orde. De peuter leert hoe rekening met andere kinderen gehouden moet worden en dat je op je beurt moet wachten. Samen bewegen zal het contact met de begeleider alleen maar verstevigen en de peuter meer zelfvertrouwen geven. 

Spelen is leren 

Het taalgevoel bij een peuter is nog in ontwikkeling; dus begrippen als: over de bank en onder de rekstok door, zijn op jonge leeftijd nog onbekende begrippen. Door beweging komen deze begrippen echter tot leven. De begeleider kan het kind daarbij helpen, door bijvoorbeeld bepaalde dingen voor te doen. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat de begeleider zelf ook moet klimmen of klauteren, maar dit activeert, stimuleert en ondersteunt daar waar nodig is. Hierdoor zal het kind aangezet worden tot bewegen. 

Kom vrijblijvend met je kind en laat hem/haar ervaren hoe het is om met gym bezig te zijn. Het verplicht je tot niets. Je kind krijgt de mogelijkheid om 3 gratis lessen mee te doen alvorens hij/zij lid wordt. 

Je kunt je aanmelden via het contactformulier bij de link “lid worden”; aanvraag proeflessen op de website: www.unitasdoesburg.nl. Let op! Vol is vol. 

Unitas Doesburg hoopt je in 2020 te mogen begroeten in Sporthal Beumerskamp, Breedestraat 39, 6983 AC Doesburg. 

Ouder/kind gym Unitas Doesburg