Hard Rain: het evangelie van Bob Dylan

Foto: Podium De Waag

DOESBURG – Op zondag 13 oktober speelt op Podium De Waag de Bob Dylan tribute band Hard Rain. Vanaf 15.00 uur laten Rob Kuitenbrouwer, Hans Jacobs, Harry Hardholt, Jan van Rijn en Pierre van Hal horen waarom de muziek van Dylan tijdloos is. De toegang is gratis.

Langzaam maar zeker raken we ze kwijt. De grote helden van de popmuziek. De rockers, de gitaristen, de zangers, de singer-songwriters. Zij veranderden de wereld met hun muziek en bepaalden het wereldbeeld van een generatie. Gelukkig zijn er niet alleen fans, maar ook bands die de herinneringen levend houden. En Podium De Waag in Doesburg is als vanouds de plek waar de tribute en coverbands een plek en een publiek vinden. 

Muzikaal evangelie

Hard Rain, vijf veteranen uit de Nijmeegse blues- en popscene, laat in De Waag hartstochtelijk horen waarom de muziek van Bob Dylan er nog altijd toe doet, en waarom het de moeite waard is om te ‘klinken zoals Dylan zou moeten klinken, ’ zoals een fan van de band het ooit verwoordde. Over de teksten van Dylan zullen de filosofen nog lang schrijven en zullen verliefde stelletjes nog lang zwijmelen. De muziekstijl van de meester, die begon bij folk en protestsongs met een akoestische gitaar, met het pistoolschot van ‘Like a Rolling Stone’ elektrisch werd, en die via de blues en country uitwaaierde in alle muzikale richtingen, zal altijd uniek blijven. Hard Rain getuigd op zondag 13 oktober opnieuw van dat muzikale evangelie. Komt dat horen en zien!

Het concert op Podium De Waag in Doesburg begint op zondag 13 oktober om 15.00 uur en is gratis toegankelijk. 

Hard Rain

(Foto: Hannemijn de Grood)