Belgische biercultuur in Stadsbierhuys De Waag

Foto: Stadsbierhuys De Waag

DOESBURG – Op vakantie in Frankrijk drinken we allemaal graag een lekker glaasje. Leuk, echt Frans, couleur en culture locale! Maar ook in Nederland hebben we op het gebied van een lekker drankje cultuur genoeg. 

Misschien niet waar het wijn betreft, maar zeker wel als het op bier aankomt. Stadsbierhuys De Waag in Doesburg weet dat als geen ander; De Waag schenkt per slot van rekening al bier sedert 1478!

Authentieke bierproeverij

Daarom organiseert De Waag op vrijdag 11 oktober vanaf 20.00 uur een authentieke bierproeverij. Met niet zomaar een willekeurig biertje, maar met zes authentieke Belgische bieren van Stadsbrouwerij ‘t Anker uit Mechelen. De brouwerij bevindt zich aan de rand van het Mechels begijnhof en brouwt de bieren Gouden Carolus, Gouden Carolus Cuvée van de Keizer, Maneblusser, Boscoli en Lucifer. De Waag serveert er uiteraard een gevarieerd aanbod biersnacks bij! De avond duurt van 20.00 tot ongeveer 22:30 uur. Kom ook proeven, ruiken en kennismaken met een schitterende selectie aan bieren van onze Zuiderburen. Roy Smallegoor van brouwerij ‘t Anker is aanwezig en geeft uitleg. Voor de echte liefhebber zijn er nog enkele kaarten verkrijgbaar.