Informatie- en ontmoetingsavond: Omgaan met mensen met dementie

Foto: Pixabay

DOESBURG – Dinsdag 15 oktober 2019 is er in Doesburg een informatie- en ontmoetingsavond over dementie. Het thema is: Omgaan met mensen met dementie.

Deze avond staat in het teken van het boek ‘De dementie van Jet en Harrie’. Barbara Oppelaar schreef dit interessante boek samen met Jan van der Hammen, met wie ze ook het bedrijf ‘Ervarea’ runt. Het boek helpt mantelzorgers en verzorgenden hun gedrag zodanig aan te passen dat degene met dementie zich beter voelt en ook beter kan functioneren. Daarmee wordt de kwaliteit van leven voor alle betrokkenen verbeterd.

Barbara Oppelaar zal uitleggen wat de ziekte dementie doet met de hersenen en met het gedrag. Wanneer je weet wat er in de hersenen van mensen met dementie gebeurt, is de vertaalslag naar het omgaan met dementie makkelijker te maken.

Wat doe je wel en wat juist niet?

Barbara heeft jarenlang ervaring in de zorg en beschikt over humor en de vaardigheden van het geïmproviseerd theater. Het belooft dus een levendige en interactieve presentatie te worden!

  • Datum: 15 oktober 2019
  • Plaats: Gasthuiskerk. Gasthuisstraat 41, 6981 CP Doesburg
  • Tijd: Aanvang 19.00 uur, inloop vanaf 18.45 uur, einde ca 20.30 uur
  • De toegang is gratis, aanmelden is niet nodig.

Mocht het vervoer voor u een probleem zijn, dan kunt u contact opnemen met Plusbus Doesburg 06 – 41917757 of Plusbus Rheden/Rozendaal 026 – 3707071.