Workshop ‘Verhalen in de herfst’

Foto: Kitty Terwolbeck on Foter.com

DOESBURG – Attent Zorg en Behandeling in Doesburg organiseert dit seizoen in de Culturele Hanzestad Doesburg het programma Attent Doesburg Binnenste Buiten. Een jaarprogramma vol met kleinschalige culturele activiteiten voor de bewoners van St. Elisabeth en Hessegracht.

Op maandagmiddag 30 september is de aftrap met de workshop Verhalen in de herfst! Vrijwilligers en familieleden, wees welkom!

Even helemaal wegdromen uit het leven van alledag en heerlijk genieten van een mooi herfstverhaal dat voorgelezen wordt, wie wil dat niet? Okkie Klinkspoor weet als geen ander dat dat ook geldt voor mensen met dementie. Korte verhalen van bijvoorbeeld Toon Tellegen en Willem Wilmink of gedichten van Annie M.G. Schmidt of specifieke streekverhalen, van alles is geschikt om de herfst in huis te brengen!

Informatie

Er is plek voor 18 deelnemers. Specifieke ervaring is niet nodig. De eerste workshop is een kennismaking. Daarna ga je aan de slag op St. Elisabeth of de Hessegracht. Wellicht ken je al bewoners of heb je familie met wie je zelf aan de slag wilt. Anders regelen we dat met een paar andere vrijwilligers mensen op een huiskamer bezoekt. De deelnemers ronden het project af met een afsluitende bijeenkomst.

  • Datum: maandag 30 september (kennismaking) en 28 oktober (afronding)
  • Tijd: 14.30-16.30 uur
  • Locatie: Grotenhuis, Doesburg

Aanmelden bij [email protected] onder vermelding van ‘Verhalen in de herfst’, aanmelden vóór: 23 september

Okkie Klinkspoor

Als brein van de Achterhoekse Voorleesbrigade laat Okkie tijdens de workshop zien hoe je met voorlezen contact kan maken met de luisteraars. Want voorlezen maakt iets los.

“Door verhalen kun je weer herinneringen naar boven halen en samen mooie momenten beleven” zegt Okkie Klinkspoor.Prachtig als iemand roept: Alsof ik de seringenstruik weer ruik!”. Okkie heeft 32 jaar in de zorg gewerkt en zet zich nu in als vrijwilliger voor Lang Leve Kunst en Naoberschap. Zij is gek op taal en op lezen. Okkie twijfelde drie jaar geleden dan ook geen moment om mee te helpen met het opzetten van het project Voorleesbrigade in de West-Achterhoek.

Attent Doesburg Binnenste Buiten

Attent Zorg en Behandeling maakt zich sterk om culturele activiteiten vóór en mét ouderen te organiseren. Samen kunst beleven, daar draait het om. Dat dit bovendien een positief effect heeft op de vitaliteit, de gezondheid en het welzijn van ouderen, is mooi meegenomen! Attent Doesburg Buitenste Binnen is ontstaan dankzij de samenwerking van Attent Zorg en Behandeling, Lang Leve Kunst van de Gruitpoort Doetinchem en het Achterhoekse Cultuur- en Erfgoedpact waar de gemeente Doesburg partner van is. Ook de Bibliotheek West-Achterhoek is actief betrokken. Zij sloegen de handen ineen met als resultaat dat er in de Culturele Hanzestad Doesburg nu óók culturele activiteiten voor de bewoners van Attent georganiseerd worden.

Lang leve kunst en Naoberschap

Deze workshops worden georganiseerd in samenspraak met Lang Leve Kunst en Naoberschap. Attent Zorg en Behandeling is één van de partners van dit programma dat kunstactiviteiten voor ouderen organiseert. Het doel is ouderen samen met anderen mooie momenten te laten beleven. De andere partners zijn Markenheem, Sensire, Attent Zorg en Behandeling, Herbergier, Liemerije, het Slingelandziekenhuis, Kruiswerk Achterhoek, het Cultuur- & Erfgoedpact Achterhoek en de Gruitpoort. Het programma is mogelijk dankzij het RCOAK en Fonds Sluyterman van Loo. De Gruitpoort is initiatiefnemer en voert het programma uit.

Meer informatie: https://www.kruiswerk.nl/