Jason Daskalakis op gitaristenpodium Gasthuiskerk Doesburg

Foto: Jason Daskalakis

DOESBURG – De van oorsprong Griekse gitarist Jason Daskalakis opent op zondag 22 september om 15.00 uur het gitaristenpodium van Gasthuiskerk Doesburg. Zijn eerste album, ‘Leaving the Tribe’ verscheen deze zomer.

In Doesburg brengt Daskalakis van dat album een aantal nummers ten gehore. Zijn programma bestaat verder uit werken van onder andere Scarlatti, Villa-Lobos en Jobim.

Daskalakis werd in 1991 geboren in Athene. Toen hij zes jaar oud was leerde hij de klassieke gitaar kennen; de liefde voor dat instrument heeft hem nooit meer losgelaten. In 2012 studeerde hij af aan het Nationaal Conservatorium van Athene met de ‘prix d ‘Excellence.’ Jason Daskalakis volgde lessen muziektheorie, harmonie, kamermuziek, geschiedenis, analyse en meer. Hij nam deel aan tal van klassieke gitaarwedstrijden, won daar diverse prijzen en kreeg veel waardering.

Daskalakis speelde op festivals en volgde masterclasses bij de grote meesters van de klassieke gitaarwereld. In Nederland meldde hij zich aan bij het Conservatorium van Amsterdam, waar hij studeerde aan de afdeling klassieke gitaar bij Lydia Kennedy en Johannes Moller. In Amsterdam legde hij zich daarnaast toe op het bespelen van de piano en percussie, en begon hij met componeren. Na in 2017 te zijn afgestudeerd werkt Daskalakis als uitvoerend musicus en leraar in Amsterdam en elders in Nederland.

Tickets via gasthuiskerkdoesburg.nl, VVV Doesburg of aan de kassa.