Doesburg opgeschrokken door koolmonoxide-incident

Foto: doesburg.nieuws.nl

DOESBURG – In de vroege ochtend van woensdag 11 september kwam een melding binnen van een incident in een woonhuis in de wijk Molenveld in Doesburg. Burgemeester Loes van der Meijs – van de Laar is na kort beraad naar de plaats incident gegaan en naar de opvang van de slachtoffers om haar steun te betuigen.

In een woning in Doesburg zijn woensdagochtend meerdere personen van één gezin gevonden met koolmonoxidevergiftiging. De vader van het gezin is overleden, de moeder en een kind liggen in kritieke toestand in het ziekenhuis. Zij zijn het slachtoffer van koolmonoxidevergiftiging. De rest van het gezin is elders opgevangen. Hulpdiensten zijn massaal uitgerukt, er werd direct opgeschaald naar GRIP1.

Hoogstwaarschijnlijk is een verkeerd afgestelde CV-ketel de oorzaak geweest.

“Ik ben enorm geschrokken en leef ontzettend mee met de slachtoffers, waarvan in ieder geval bekend is dat zij nu hun vader / man moeten missen en in onzekerheid verkeren over twee andere gezinsleden.” Er wordt voor goede opvang voor de rest van het gezin gezorgd.

Informatieavond voor genodigden

De informatieavond voor de direct omwonenden is woensdagavond 11 september van 19.30 – 20.30 in de Doesburgse Sportclub, Oranjesingel 22, 6981 GZ in Doesburg. Aanwezig zijn burgemeester Van der Meijs – van de Laar, een woordvoerder van de Brandweer en de directie van de Woningbouwvereniging.