De Thuiskomst: Tapasgeuren en flarden tangomuziek

Foto: Quirine van Hoek en Ellen Zijm

DOESBURG – Op zondag 15 september om 15.00 uur in de Gasthuiskerk te Doesburg, spelen violiste Quirine van Hoek en accordeoniste Ellen Zijm muziek van hun album De Thuiskomst in Spanje. Het duo voert de luisteraar mee naar Iberische plaatsjes, waar tapasgeuren en flarden tangomuziek over het dorpsplein waaien.

Van Hoek en Zijm leerden elkaar kennen op de middelbare school en ontdekten in de muziek een grote gedeelde passie. De combinatie van hun instrumenten bleek verrassend veel mogelijkheden te bieden en een duo was geboren.

Quirine van Hoek (1986) had les van Akke Wiersma en Ilona Sie Dhian Ho en sloot in 2011 met een 10 haar masterstudie af aan het Utrechts Conservatorium bij Chris Duindam. Ze heeft een grote affiniteit met oude muziek en is een veelgevraagd kamermusicus op zowel modern als barokviool. Ze maakt deel uit van o.a. Combattimento, het Leopold Trio, Camerata Delft en is daarnaast actief als freelancer in verschillende orkesten en ensembles.

Ellen Zijm (1987) studeerde aan het ArtEZ conservatorium bij Egbert Spelde en daarna aan de Hochschule kür Musik Würzburg bij Stefan Hussong, waar ze met een 10 afstudeerde. Zij speelt zowel barokmuziek als nieuwe muziek, waarvoor ze veel samenwerkt met hedendaagse componisten. Naast De Thuiskomst maakt Ellen deel it van SaxYOn en BIG HOUSE en begeleidt zij regelmatig koren met repertoire uit de westerse muziekgeschiedenis van de Barok tot nu.

Zondag 15 september, 15.00 uur. Tickets via de website of bij VVV Doesburg.

Kijk voor meer informatie ook op: www.gasthuiskerkdoesburg.nl.