Burgemeester Loes van der Meijs opent Yoga in Aandacht en Eenvoud

Foto: Bas Weetink Fotografie

DOESBURG – Burgemeester Loes van der Meijs heeft op zondag 1 september 2019 officieel Yoga in Aandacht en Eenvoud in Doesburg geopend. De yoga- en meditatiepraktijk van Marieke Poos bevindt zich op de bovenste verdieping van Het Arsenaal, op de speciaal ontworpen yogazolder.

“Volgens mij heb ik het yogabedrijf op de mooiste locatie ooit geopend: Yoga in Aandacht en Eenvoud in het topje van Het Arsenaal. Rust en verbinding, midden in de stad”, zo liet de burgemeester na afloop weten. De openingshandeling bestond uit het slaan op een Chao gong. Deze gong wordt traditioneel gebruikt om de weg door de stad vrij te maken voor hoogwaardigheidsbekleders en tijdens processies. “Door op deze gong te slaan, weerklinkt haar klank hier in Doesburg en hoop ik zoveel mogelijk mensen op het pad van yoga te brengen”lichtte Marieke Poos, eigenaar van Yoga in Aandacht en Eenvoud, toe.

Samenwerking in Arsenaal

Tijdens een feestelijke middag in het bijzijn van cursisten, relaties en familie, gingen verschillende sprekers in op wat Yoga in Aandacht en Eenvoud en de opening van deze yogapraktijk voor hen betekent. Zo liet Mano Dijkman van Grand Café Het Arsenaal 1309 weten blij te zijn met de nieuwe bovenbuurvrouw. Samenwerking tussen de verschillende ondernemers in het Arsenaal vindt Mano van vitaal belang. Hij serveerde duurzame, gezonde gerechten met onder meer gefermenteerde groenten en lokale vis. Pandeigenaar Arthur Balduk vertelde over de totstandkoming van de bovenverdieping en hoe hij het monumentale pand in ere herstelde.

Eenvoudige oefeningen met aandacht

In haar speech liet burgemeester Van der Meijs weten dat samenwerken in Doesburg een bindende factor is. Wat haar verder aansprak waren de woorden van Marieke dat je niet slank, jong of lenig hoeft te zijn om yoga te kunnen beoefenen. Marieke: “In mijn praktijk nodig ik mijn cursisten uit om door kleine, eenvoudige oefeningen weer te voelen. Door dit met aandacht te doen, kom je uit je hoofd en in je lijf. Zo kom je dichterbij jezelf.”

Open middag op 14 september

In haar praktijk op de yogazolder in Doesburg geeft Marieke wekelijkse yogalessen. Daarnaast verzorgt ze thematische workshops, retraites en is individuele begeleiding mogelijk. Wie interesse heeft, kan zich opgeven voor een gratis proefles. Op zaterdag 14 september tijdens Open Monumentendag, is er een open middag. Van 15 tot 17 uur is iedereen van harte welkom op de yogazolder.

Marieke woont sinds 2017 in Doesburg. Vanaf 2014 geeft ze yogalessen. Naast de yogazolder in Doesburg, verzorgt Marieke op dinsdag- en woensdagavonden lessen in Doetinchem in het Medisch Centrum Dichteren. Op de website staat het lesrooster vermeld.

Marieke Poos - Yoga in Aandacht en Eenvoud - Loes van der Meijs - Bas Weetink Fotografie