Gasthuiskerk start seizoen met nieuwe serie stadsvertellingen

Foto: Gasthuiskerk Doesburg

DOESBURG – Op zondag 1 september start in Gasthuiskerk Doesburg het nieuwe culturele seizoen met de eerste van een serie van negen nieuwe stadsvertellingen op de Doesburgse Culturele Zondagen.

De vertellingen staan allemaal in het teken van 75 Jaar Vrijheid en starten steeds om 12. 30 uur. De vertelling in september wordt gehouden door Wil Verlaan en Godelieve van der Heijden. Na de stadsvertelling is er vanaf 14.30 een open podium.

De stadsvertellingen zijn dit seizoen wat langer dan gebruikelijk en worden omkleed met muziek en poëzie. De week voorafgaand aan elke stadsvertelling verschijnt in Regiobode een inleidend stuk van Tineke Beishuizen.

Behalve de stadsvertellingen en de open podia op de Culturele Zondagen zijn in het nieuwe theaterseizoen ook vaste onderdelen als het gitaristenpodium, het leescafé en het jazzcafé in het programma opgenomen.

De liefhebbers van literatuur en muziek kunnen hun hart ophalen bij optredens van onder andere Jonah Falke en de chansons van Agnes Bergmeijer. Opvallende namen zijn ook het befaamde Margaretha Consort en Fay Claasen met haar band.

Gasthuiskerk Doesburg doet ook in 2019 weer mee aan Doesburg Jazz en voor de lagere schoolkinderen zijn er voorstellingen door het Peertoftheater en een speciale Sinterklaasmiddag met Aadje Piraatje.

Pim van Lommel geeft op 25 september wegens groot succes afgelopen jaar opnieuw een lezing over de bijna-dood ervaring.

Pauzedrankje

Bij een aantal voorstellingen doet dit jaar het pauzedrankje zijn intrede, dat tegelijk met een toegangskaartje kan worden gekocht. Alle voorstellingen zijn inmiddels via de website van de Gasthuiskerk te boeken. De programmafolder wordt in augustus huis-aan-huis verspreid en is via de website te downloaden.

Kijk voor meer informatie ook op: www.gasthuiskerkdoesburg.nl.

Fay Claasen - Fay Claasen - Jonah Falke - Jan Willem Kaldenbach