Coby Camschroer 50 jaar lid van Unitas

Foto: Unitas

Vandaag (1 juli 2019) is het precies 50 jaar geleden dat Coby is ingeschreven bij onze vereniging. Ze was dus 10 jaar, want 6 dagen geleden heeft ze een mijlpaal bereikt; Sara 10+!

Ik ben het archief ingedoken en heb het één en ander teruggevonden.

Coby is als turnster begonnen en heeft op een gegeven moment ook het assisteren opgepakt. Hiervoor moest je bevoegd zijn, dus daar een cursus voor gevolgd. Rond haar 20ste is ze zelfstandig les gaan geven, nadat hier natuurlijk ook een licentie voor was behaald en zo’n papiertje krijg je niet zomaar daar moet je wel het één en ander voor doen.

Even een rooster van onze Coby binnen de vereniging van die tijd:

Dinsdag meisjes 6/7 jaar trainen in de Wilgenlaan van 17.00 tot 18.00 uur – 20 leden
Woensdag meisjes 6/7 jaar trainen in de Beumerskamp van 17.00 tot 18.00 uur – 23 leden
Woensdag meisjes 8/9 jaar trainen in de Beumerskamp van 18.00 tot 19.00 uur – 24 leden
Woensdag meisjes 10 t/m 12 jaar trainen in de Beumerskamp van 19.00 tot 20.00 uur – 18 leden
Donderdag zelf turnen bij de damesgroep in de Hessengracht van 19.30 tot 20.30 uur
Vrijdag zelf turnen bij de selectie in de Hessengracht van 19.30 tot 21.30 uur

Ik kan het niet zeggen hoelang ze les heeft gegeven, maar er zijn contributielijsten waarop de jaartallen 1979 t/m 1983 staan. Dus sowieso 4 jaar. Op 1 dag na was ze dus alle dagen op de vloer te vinden en met het turnen bezig.

Ook heeft ze de nodige jurybrevetten behaald en aan zeer veel wedstrijden meegedaan.

Na het lesgeven is Coby altijd zelf door blijven sporten. Dit was een carrière van damesgymnastiek, naar aerobic en uiteindelijk nu nog iedere week te vinden bij de step-aerobic groep van Unitas.

Ik kan wel zeggen dat er heel wat voetstappen van Coby staan in de zalen waar Unitas altijd vertegenwoordigd is geweest en nog steeds aanwezig is. Zij is niet alleen een lid dat haar 50 jarig jubileum heeft gehaald, maar ook zeer zeker een zeer grote toegevoegde waarde was voor het technisch kader. Hier mag ze heel trots op zijn, want er zijn niet veel mensen die haar dit nadoen.

Nu nog steeds trouw iedere woensdag stepje op stepje af. Ondanks vele blessures blijf ze doorgaan en laat zij zich niet zomaar aan de kant zetten. Ze heeft ontzettend veel doorzettingsvermogen en naast het sporten op de woensdag weet zij haar lichaam wel in beweging te houden. Chapeau!

Waarschijnlijk kan ze zelf nog veel meer vertellen wat ze allemaal heeft gedaan en mee heeft gemaakt met Unitas.

Namens het bestuur van harte feliciteren met dit jubileum en hoop ik oprecht dat je nog heel veel voetstappen komt zetten bij ons.

Ellen ten Have, voorzitter gymnastiekvereniging Unitas

Cookieinstellingen