The Jibs zorgen voor swingende afsluiting 

Foto: Podium De Waag

DOESBURG – Tijdens Doesburg Binnenste Buiten 2019 trekt Podium De Waag opnieuw alle registers open. Drie avonden lang staan op dit Grootste Gratis Festival van Nederland live-acts op het programma waar de liefhebber de vingers bij aflikt.

Op zaterdag 13 juli zorgen The Jibs vanaf 20.00 uur voor een klassieke afsluiting op Podium De Waag.

Wil Elissen, Willem van Dooren, Ernst Wernicke, Gé Klap en Miel Groothedde behoeven geen introductie. Met hun swingende ritmesectie zorgt dit altijd jong blijvende gezelschap voor een rumoerig swingende, authentieke en gedreven avond. De vier heren spelen nog steeds het repertoire waarmee ze in 1964 begonnen: The Rolling Stones, The Kinks, The Who en The Animals. ‘Sfeervolle muziek,’ vindt Gé Klap, ‘muziek met veel emotie, waar de blues vanaf druipt. Alles wat daarna kwam, was veel commerciëler. Dat voelen de mensen heel goed aan.’

Op handen gedragen

The Jibs worden door hun publiek op handen gedragen. Ooit had de band een eigen fanclub met groupies die hun helden per touringcar achterna reisden. Het geheim van The Jibs is volgens Klap het respect dat de bandleden voor elkaar hebben. ‘Iedereen speelt de nummers op zijn manier, dat maakt het allemaal heel persoonlijk. Ons publiek hoort dat en waardeert dat; zij voelen het vuur waarmee The Jibs spelen.’ De oudste rockband van Nederland bewijst tijdens liveconcerten nog altijd dat wat er over ze wordt gezegd en geschreven waar is: ook in 2019 zijn The Jibs nog steeds de schatbewaarders van de sixtiesrock.

Podium De Waag, 11, 12 en 13 juli. De drie concerten zijn gratis toegankelijk en beginnen om 20.00 uur.