Kinderen denken na over “Vrijheid”

Foto: Peter Bakker

DOESBURG – Op donderdagmiddag 13 juni 2019 vond voor de vierde keer een workshop plaats voor leerlingen van de bovenbouw van een OBS De Horizon. De workshop had als thema: “Wat is voor jou Vrijheid?” en was een samenwerking van het 4 en 5 Mei Comité Doesburg met het Jongerencentrum 0313.

Kinderen van de groepen 5/6 en 7/8 van De Horizon Ooi luisterden met grote interesse naar de ervaringen van Veteraan Daan de Winter. Deze vertelde over zijn ervaringen en kijk op Vrijheid als kind van 12 jaar in mei 1940 tijdens het bombardement op Rotterdam en de laatste twee jaar van de oorlog als onderduiker, samen met zijn vader, in Groningen.

Vervolgens gingen de kinderen zelf aan de slag met de vraag “Wat is voor jou Vrijheid?”. Zij tekenden het antwoord met speciale stiften op kleine wandtegels. Materiaal dat kosteloos beschikbaar is gesteld door de Doesburgse firma’s Kunstburg en Claus. De wandtegels van zowel deze workshop alsook eerder met kinderen van de andere basisscholen (Anne Frank, De Wetelaar en De Horizon Stad) worden binnenkort door vrijwilligers gemonteerd op grote tableaus.

Deze worden op 31 augustus 2019 wanneer ook in Doesburg het herdenkingsjaar “75 jaar Vrijheid” start onthuld en daarna naar de scholen gebracht.