Succesvolle kunstschilder Theo Broeren heeft gekozen voor Doesburg

Foto: Theo Broeren

DOESBURG – De succesvolle kunstschilder Theo Broeren heeft gekozen voor Doesburg. In dit Hanzestadje aan de IJssel, op het drielandenpunt van Achterhoek, Liemers en Veluwe, zal vanaf 1 juni zijn werk te zien en te koop zijn. De Brabander in hart en nieren kwam, zag en besloot.

“Toeval bracht me hier. Ik heb zelden zo’n pittoresk en sfeervol stadje gezien. Met al zijn prachtige Middeleeuwse gebouwen en de vele restaurants is het een inspiratiebron voor me.”

Het kleurrijke werk van Broeren, waarin vaak het rijke, goede, Bourgondische leven centraal staat, sluit inderdaad perfect aan bij de sfeer van Doesburg waar zich steeds meer en meer kunstenaars en galleries vestigen. Doesburg ontwikkelt zich tot kloppend Kunsthart van de regio.

Wie Theo Broeren ontmoet, kan niet om hem heen. Hij verhaalt als een klassieke verhalenverteller. Maar nóg liever zet hij zijn woorden om in kleurrijke schilderijen waar het goede leven vanaf spat. De protagonisten zijn vaak goed doorvoede mensen die genieten van het goede en rijke leven. Broeren kijkt niet op een goed glas wijn meer of minder. De vrolijkheid in het werk spreekt blijkbaar wereldwijd aan, van zijn Brabantse woonplaats Oss tot het Caraïbisch gebied en van Spanje nu dus tot Doesburg.

Maar het leven kent ook donkere kanten. De muze van Broeren is altijd zijn echtgenote Helma geweest. Toen zij vier jaar geleden overleed, verdween kleur letterlijk uit zijn leven. De lichtheid en luchtigheid, die doorgaans de ruggengraat vormen van zijn schilderijen, verdween. “Gelukkig ligt die periode achter me. Nu is het vizier weer gericht op nieuw werk, levenslustiger dan ooit.” Lachend: “Doesburg heeft de primeur van de wederopstanding.”

Het werk van Theo Broeren zal te zien zijn in de Galerie ‘De Keizershut’, gelegen in hartje centrum. De voormalige apotheek uit 1588 opent met deze expositie/galerie voor het eerst zijn deuren op 1 juni om 13:00. Kunst als juist medicijn voor een goed leven. Wij nodigen u graag uit om bij die feestelijke opening aanwezig te zijn.

Galerie ‘De Keizershut’, Kosterstraat 4, 6981 CH, Doesburg, [email protected]. Contactpersoon: Hanneke Hoed, 0655877157.