ZOOM! Festival: Kamermuziek met Mozartpannenkoeken

Foto: Ruysdael Kwartet

VELUWEZOOM – Van 29 mei tot en met 2 juni 2019 vindt de 5e editie van ZOOM! Kamermuziekfestival plaats op en rond de Veluwezoom. Op vrijdag 31 mei, zaterdag 1 juni en zondag 2 geven de musici van het Ruysdael Kwartet samen met hun (internationale) gasten bijzondere kamermuziekconcerten in Gasthuiskerk Doesburg. Er zijn ook concerten op locaties in Rheden en Rozendaal.

Op vrijdag 31 mei om 20.15 uur speelt het Ruysdael Kwartet werk dat Richard Strauss in zijn nadagen schreef als reactie op de teloorgang van de westerse kunst tijdens de Tweede Wereldoorlog. Met een citaat uit de dodenmars uit de derde symfonie van Ludwig van Beethoven kreeg het werk van Strauss de ondertitel In Memoriam.

Wethouders bakken Mozartpannenkoeken

Op zaterdag 1 juni om 15.30 is er een pannenkoekenconcert, met name voor (groot)ouders en hun (klein) kinderen onder het motto ‘Be Mozart’. In deze interactieve voorstelling waant elk kind zich Mozart. Ton Meijer vertelt en speelt met veel humor het leven van de grote Wolfgang Amadeus, vier musici spelen zijn prachtige muziek. Na het concert bakken wethouders van Rheden, Rozendaal en Doesburg pannenkoeken voor de bezoekers.

Op zondag 2 juni om 10.30 uur is er een concert met muziek van Pëteris Vasks (Plainscapes) en Johann Sebastian Bach, uitgevoerd met het koor Consensus Vocalis en het Ruysdael Kwartet, Hans Wolters (hobo), José Luis Sogorb Jover (hoorn), Tim Gibbs (contrabas), Siebe Henstra (klavecimbel), en Jos Lammerse (fagot).

ZOOM! Festival , 29 mei tot en met 2 juni. Tickets ook via de website. Er is ook een festivalabonnement beschikbaar.

Kijk voor meer informatie op www.gasthuiskerkdoesburg.nl en https://www.zoomfestival.nl/.