De ‘amazing facts‘ van Henk Geuverink in Gasthuiskerk Doesburg

Foto: Wikimedia Commons

DOESBURG – Op woensdag 22 mei vertelt astronoom en fysicus Henk Geuverink om 20.00 uur. over zwarte gaten in het heelal. Na de waarneming van zwaartekrachtgolven en de dood van Stephen Hawking is de focus van de astronomie gericht op deze zwaarste objecten in het heelal.

Geuvering vertelt ook over de evolutie van sterren en  neutronensterren. Daarbij heeft hij als altijd een paar ‘amazing facts’ paraat, verbazingwekkende feiten uit natuur- en sterrenkunde.

Henk GeuverinkDrs. Henk G. Geuverink studeerde in de jaren zestig wiskunde, natuurkunde en sterrenkunde aan de Universiteit Utrecht. Zijn leermeesters waren professoren als Freudenthal, Minnaert en Kees de Jager. Geuverink werkte zelf in het voortgezet onderwijs en het hbo als docent wiskunde en in de schoolleiding. Tegenwoordig is Geuverink actief als docent Statistiek en Business Research Methods aan Nyenrode Business Universiteit, maar de sterrenkunde heeft hem nooit losgelaten. Vooral gedurende de laatste 10 jaar heeft hij zich naast de sterrenkunde veel beziggehouden met de relativiteitstheorie van Einstein en de consequenties daarvan op het heelal.

Woensdag 22 mei, 20.00 uur. Toegang  € 10,00. Tickets ook via de website.

Kijk voor meer informatie op www.gasthuiskerkdoesburg.nl.

Zwart gat met een begeleiderster - Wikimedia Commons