Streetart kunstenaar Rosalie de Graaf gaat viaduct N348 Brummen opvrolijken

Foto: Rosalie de Graaf

DOESBURG/BRUMMEN – De Dorpsraad Brummen heeft op initiatief van Chris Frencken het plan omarmt om het viaduct onder de N348 op te vrolijken. De raad heeft streetart kunstenares Rosalie de Graaf uit Doesburg bereid gevonden, ze is pas 19 jaar, maar al wereldwijd bekend.

De Brummense dorpsdichter Elly van Agtmaal heeft een gedicht geschreven over wat er zoal onder en bij het viaduct gebeurt. Dus de koningsrit, schoolkinderen die langsfietsen en vogels die er wonen. Na aanleiding van dit gedicht heeft Rosalie een voorlopig ontwerp gemaakt. Te zien in bijlage en ,samen met haar andere werk op www.roosartpaintings.com.

De werkgroep heeft afgelopen woensdag 1 mei een presentatie gehouden in de Bronckhorsthoeve  en is nu druk bezig geld in te zamelen, want hoewel we de omwonenden, (hang) jeugd en scholieren bij willen betrekken om dit samen voor elkaar te krijgen, hangt er nog flink prijskaartje aan dit project.

Inzamelen gebeurt door fondsen en ondernemers aan te schrijven. En berichten in sociale media, wilt u een donatie doen? Dat kan via IBAN= NL38INGB0004960013  van Stichting Dorpsraad Brummen, onder vermelding van “Viaduct N348”.

De dorpsraad hoopt het project eind juli, dus vóór de kermis, gerealiseerd te hebben. Ook is de Dorpsraad met dit project aangemeld bij Kern met pit, een wedstrijd van de KNHM fonds, wat betekent dat we vóór eind december 2019 klaar moeten zijn.

(Foto onder: Werkgroep met v.l.n.r. Diny van Engeland, Rosalie de Graaf, Chris Frencken Christel Dekker)