Drie medailles bij Unitas Doesburg

Foto: Unitas

Zaterdag 13 april hebben de zesde divisie meiden van Unitas hun laatste voorronde wedstrijd geturnd in de turnhal in Didam. De eerste ronde kwamen Alicia Reijnders, Hanna Damen en Merle Bonne in actie.

Alicia turnde een goede wedstrijd en behaalde een negende plaats. Hanna turnde het eerste cijfer op de sprong en werd uiteindelijk vijfde. Merle had een super dag en dat werd beloond met de bronzen medaille.

In de tweede ronde was het de beurt aan Bloem Brinkhuis, Buket Soydan, Fenne Wallerbos en Pien van Ree. Fenne behaalde een mooie twaalfde plaats en Bloem werd ondanks een foutje op de balk negende.Pien begon de wedstrijd met een foutje op de brug maar mocht toch de gouden medaille in ontvangst nemen.

Voor Buket was het een spannende dag. Zij had namelijk niet alleen een turnwedstrijd maar moest ook nog afzwemmen. Buket behaalde een tweede plaats bij de turnwedstrijd en heeft ook nog haar zwemdiploma gehaald.

In de derde wedstrijd turnden Sari Linn Kaal en Rana Cavé hun wedstrijd. Sari overwon een angst door een koprol op de balk te doen en werd dertiende. Rana turnde een goede wedstrijd en werd negende. In de laatste wedstrijd was het de beurt aan Renske Lieftink. Ondanks een blessure aan haar knie, behaalde zij toch nog een vierde plaats.

Daarnaast werd er deze wedstrijd bekend gemaakt wie er door zijn naar de finale op 25 mei in Winterswijk. De finale is behaald door Merle, Hanna, Buket, Pien, Rana en Renske. Gefeliciteerd met deze goede prestaties en op naar de finale.