Fietsklassieker met allure over de Veluwe

Foto: Vael ouwe

REGIO – Dol op fietsen, schrijf je dan in voor de 43e Vael Ouwe en geniet van de uitdagende routes over de mooie Veluwe en natuurlijk de Posbank.

Ben jij de sportieve fietser die de kilometers onder je banden door wil zien glijden dan ben jij hierbij uitgenodigd om de 100 of 160 kilometer route te fietsen. De tocht van 160 kilometer telt mee voor het begeerde klimmersbrevet.

Fietsklassieker met allure

De Vael Ouwe ontstond 42 jaar geleden toen door de Veluwerijders op initiatief van Willem Breukink toenmalig directeur van rijwielfabriek Gazelle een mooie tocht over de Veluwe werd uitgezet. Dit werd een daverend succes. Uit het gehele land en zelfs daarbuiten kwamen de aanmeldingen binnen. De fietsklassieker de Vael Ouwe was geboren. Met een jaarlijkse deelname van rond de 2000 deelnemers.

Mede vanwege de geweldige organisatie, NTFU erkend extra goed geregeld, behoort de Vael Ouwe tot een van de mooiste tochten van Nederland. De organisatie van deze klassieker is in handen van de jubilerende Toerfietsclub de Veluwerijders die dit jaar 50 jaar wordt.

Wacht niet te lang en schrijf je nu in via www.vaelouwe.nl.

Deze tocht wordt gereden op zaterdag 15 juni 2019