Barockpuppies spelen Mattheüs op zakformaat in Gasthuiskerk Doesburg

Foto: Barockpuppies

DOESBURG – In een bijzondere voorstelling spelen de Barockpuppies op zaterdag 13 april in de Gasthuiskerk, om 20.15 uur met eenvoud en vol humor de Mattheüs Passie van Bach, maar dan anders.

De ‘Mattheüs volgens Henk’ wordt akoestisch gespeeld en in het Nederlands gezongen en verteld. Iedereen kent ‘de Mattheüs’, maar weinigen hebben de altviool- en baspartij ooit los gehoord; en juist in deze ‘ondergeschoven’ partijen herken je de Meester!

Sinds 2007 maakt de Amsterdamse groep Barockpuppies, bestaande uit videokunstenaar Martijn Grootendorst en altvioliste Saskia Meijs, voorstellingen op het snijvlak van muziek, beeld, literatuur en poëzie. Deze beeldende concerten kenmerken zich door een sprankelende kruisbestuiving van verschillende disciplines en steeds wisselende gast-artiesten.

De muziek waaiert uit over een breed scala van stijlen en sferen. In Barockpuppies-stijl wordt muziek, vaak in combinatie met poëzie en literatuur, door de video in een nieuw verhaal gegoten.

De Barockpuppies willen zo hun publiek op een vrolijke, maar gestileerde manier nieuwe kijk-en luisterkaders meegeven: alles is altijd weer anders dan je misschien wel zeker dacht te weten. Na een voorstelling van Barockpuppies is niets meer hetzelfde.

Zaterdag 13 april, 20.15 uur. Toegang  € 17,50. Tickets via de website.

Kijk voor meer informatie op: www.gasthuiskerkdoesburg.nl.