Doesburg haakt aan bij landelijke Kindermuziekweek

Foto: Kindermuziekweek

DOESBURG – Van 4 tot en met 14 april vindt de eerste landelijke Kindermuziekweek plaats. Tijdens deze week, die net zo belangrijk moet worden als de landelijke Kinderboekenweek wordt extra aandacht gegeven aan muziek in alle vormen en in combinatie met film, dans en poezie.

In Doesburg  hebben Kinderfilmhuis de Teil, Poëziegroep DichterbijdeIJssel en Gasthuiskerk Doesburg samen met Doesburgse scholen en muziekverenigingen een programma gemaakt voor alle basisschoolleerlingen.

Op donderdag 4 april is de feestelijke opening in de Martinikerk met onder andere kinderburgemeester Elisa Feenstra en een gezellige singalong en de Voormalige Schutterij. Op zondag 7 april is het maandelijkse open podium van Gasthuiskerk Doesburg gereserveerd voor optredens van kinderen, eventueel samen met hun dans- of muziekdocent. Filmhuis Doesburg draait in het Arsenaal 1309 op 5 en 9 april muzikale kinderfilms, en de hele week geven gespecialiseerde muziekdocenten workshops in onder andere drummen, poëzie en rap, het zelf maken van animatiefilmpjes en dans voor de kleinsten. Alle activiteiten zijn afgestemd op onder, midden en bovenbouw en verschillen per leeftijdsgroep.

Meer informatie over data, tijden, groepen, voorwaarden en inschrijven wordt aan de kinderen en hun ouders verstrekt via de programma’s van de scholen of op de Facebookpagina Kindermuziekweek Doesburg. Deze muzikale week in Doesburg  is mede mogelijk dankzij de financiële steun van de gemeente Doesburg, de Rabobank, Gestichten Doesburg en de basisscholen.