Landelijke Modelspoor Dagen Modelspoorclub Veluwezoom in De Oase te Dieren

Foto: Modelspoorclub Veluwezoom

REGIO – Modelspoorclub Veluwezoom (MSCV) uit Dieren doet dit jaar weer mee aan de Landelijke Modelspoor Dagen van de Nederlandse Modelspoor Federatie. Deze modelspoor dagen worden gehouden op zaterdag 30 en zondag 31 maart 2019 in De Oase aan het Ericaplein te Dieren.

Sinds 2014 werken ongeveer 30 leden van MSCV in De Oase aan diverse modelspoorbanen. Dat gebeurt elke 2 weken op de woensdagmiddag en -avond. Met deze banen neemt MSCV 3 tot 4 keer per jaar deel aan tentoonstellingen in Nederland maar ook in Duitsland. In 2019 gaat MSCV ook deelnemen aan een grote modelspoorshow in Engeland.

Landelijke Modelspoor Dagen

Tijdens deze Landelijke Modelspoor Dagen laten de leden van MSCV graag zien welke modelspooractiviteiten op dit moment binnen de club plaatsvinden. Er worden 3 modelbanen in schaal H0 (1:87) gepresenteerd in zalen van De Oase aan het Ericaplein 1 te Dieren.

De 3 banen die getoond worden zijn:

  1. De Duitse Baan: een zeer gedetailleerde baan gesitueerd in Duitsland, jaren zestig waarop met veel en divers stoom- en dieselmateriaal wordt gereden. Deze baan trekt tijdens modelspoorshows veel belangstelling;
  2. De Zwitserse modelbaan: aan deze baan wordt nog volop gewerkt (bovenleiding, scenery) maar het ‘tussenresultaat’ is al alleszins de moeite van het bekijken waard. De treinstellen en locomotieven rijden door een typisch Zwitsers landschap;
  3. Aan de grote ‘DNZ’ modelspoorbaan wordt eveneens nog volop gewerkt. Ook hier gaat het om een baan naar Duits voorbeeld. Door de omvang is het mogelijk om een deel van een stad na te bouwen, zijn er uitgestrekte landschappen en veel mooie ideeën uitgewerkt in een heuvelachtig landschap.

Informatie

Naast deze modelbaanpresentaties informeren de leden van MSCV u graag over de modelspoorhobby, de bouw van een baan, te gebruiken materialen en techniek (digitaal – analoog) en handige werkmethoden. MSCV-leden hebben veel kennis en ervaring opgedaan met de bouw van banen en met het digitaliseren van treinen en banen. Zij zullen u hier graag meer over vertellen!

Lid worden

Lid worden van MSCV is natuurlijk mogelijk. U kunt daar tijdens de Modelspoor Dagen alle informatie over krijgen, bijvoorbeeld over het proeflidmaatschap dat MSCV hanteert.

Tot slot vindt er tijdens de modelspoor dagen beperkte verkoop van modelspoorartikelen plaats.

Gegevens:

  • Het evenement vindt plaats in De Oase, Ericaplein 1 te Dieren.
  • Zaterdag 30 maart: 10.00 – 17.00 uur, zondag 31 maart: 10.00 – 16.00 uur.
  • De toegang is gratis.

Meer informatie over de Modelspoorclub Veluwezoom vindt u op de site www.mscv.nl

Meer informatie over de Landelijke Modelspoor Dagen vindt u op de site www.nmf.nl

MSCV - Modelspoorclub Veluwezoom