Neil Young Tribute Band op Podium De Waag

Foto: Neil Young Tribute Band

DOESBURG – Op zondag 10 maart om 15.00 uur laat Henri de Vries op Podium De Waag in Doesburg horen dat zijn Neil Young sound niet van echt te onderscheiden is met de Neil Young Tribute Band.

Ruim dertig jaar geleden draaide Henri de Vries de platen van Young helemaal grijs: Tonight’s the Night, Harvest, American Stars & Bars, Zuma, After the Goldrush, Decade. Het eerste liedje dat hij op gitaar uitzocht was (Oh to live on) Sugar Mountain. De Vries: ‘Dat vond ik meteen zulke mooie muziek. Ik wist: dat gaat me nooit vervelen.’

De Vries en zijn band hebben een repertoire van meer dan 50 van Youngs songs. De band, in een bezetting met Gijsbert Diteweg op gitaar, lapsteel en viool, zangeres Danya Plugge op bas en Bert Fonderie op slagwerk en zang laat alle facetten van het werk van Young horen: van de ruige elektrische nummers tot akoestische ‘country’ en mooie kleine solosongs.

Dat doen De Vries en consorten met veel samenzang, gevarieerd solistenwerk en niet in de laatste plaats met een stemgeluid dat zoveel op dat van de meester zelf lijkt dat ook de echte liefhebber na concerten van deze tribute band vol mooie herinneringen huiswaarts keert.

Het concert op Podium De Waag (Koepoortstraat 2) op zondag 10 maart in Doesburg begint om 15.00 uur en is gratis toegankelijk.