Dekamarkt start met steunen ‘Too Good To Go’ bij haar strijd tegen voedselverspilling

Foto: Dekamarkt Nederland

DOESBURG – De Dekamarkt aan de Breedestraat in Doesburg, start met steunen Too Good To Go bij haar strijd tegen voedselverspilling, vanaf 7 maart 2019, kun je bij elke DekaMarkt een “Magic Box” ophalen. Deze Magic Box bestaat uit artikelen die anders aan het einde van de dag weggegooid zouden worden.

Nu belanden ze voor een klein bedrag op het bord van een ‘Too Good To Go’-gebruiker. Zo draagt supermarktketen DekaMarkt haar steentje bij tegen voedselverspilling.

Minder voedselverspilling

Too Good To Go streeft naar een wereld zonder verspilling, een wereld waarin al het voedsel dat wordt geproduceerd ook wordt geconsumeerd. “Ik vind dit een mooi streven en hier sluiten we ons als DekaMarkt graag bij aan. Ondanks onze zorgvuldige inkoop komt het voor dat we toch te veel in de winkels hebben tegen het einde van de dag. We gooien liever geen goede producten weg, want dat vinden we zonde. Na een pilot bij een aantal filialen, hebben we in korte tijd 1500 kilo voedsel gered. Door deze samenwerking geven we naar verwachting 4000 kilo voedsel per maand een tweede kans! En dit is nog maar het begin!” licht directeur Pieter Rozendaal toe.

Too Good to Go

Via de app van Too Good To go kun je zien op welke locaties van DekaMarkt er nog een Magic Box beschikbaar is. Vervolgens bestel en betaal je direct in de app en haal je het zelf op bij de desbetreffende winkel. Wat je krijgt, is afhankelijk van wat er die dag overblijft. Iedere bestelling is dus een verrassing. Download de app en maak gebruik van het aanbod. Zo maak jij het verschil en heb je impact op het milieu!

Over Too Good To Go

In Nederland is Too Good To Go op 22 januari 2018 gelanceerd in Amsterdam. De app heeft ondertussen al meer dan 400.000 geregistreerde gebruikers en meer dan 1100 partners met dekking in alle provincies in Nederland. De app is heel gebruiksvriendelijk. Op de kaart of in de lijst kun je bekijken welke locaties iets lekkers voor je klaar hebben liggen tegen sluitingstijd. Vervolgens bestel en betaal je direct in de app en haal je het zelf op bij de locatie. Wat je krijgt, is afhankelijk van wat er die dag overblijft. Iedere bestelling is dus een verrassing. Too Good To Go is al actief in negen Europese landen.Kijk voor meer informatie op www.toogoodtogo.nl

DekaMarkt

Het familiebedrijf DekaMarkt heeft 81 winkels in de provincies Noord- en Zuid-Holland, Gelderland, Overijssel en Flevoland. Een bezorgservice (online boodschappen doen) en een tankstation zijn onderdelen van het bedrijf. In 1949 introduceerde DekaMarkt, als eerste in Nederland, het fenomeen zelfbediening. Kijk voor meer informatie op www.dekamarkt.nl. De supermarktketen is sinds 1 januari 2009 onderdeel van Detailresult Groep NV. Detailresult Groep NV heeft behalve twee supermarktketens (DekaMarkt en Dirk van den Broek) ook eigen productiebedrijven, diverse distributiecentra, verscentrales en transport. Tot slot zijn er aan het bedrijf gelieerde tuincentra en slijterijen. Kijk voor meer informatie op www.detailresult.nl.

Too Good To Go