Veel sfeer en inspiratie op open podium Gasthuiskerk

Foto: Martijn Harleman

DOESBURG – Het open podium van Gasthuiskerk Doesburg gaat op zondag 3 maart om 14.30 van start met het akoestische duo JustUs 2. De middag wordt verder muzikaal gevuld met veel sfeer en inspiratie door de U2 tribute Ukeleleband UK22, liedzanger Frank de Zanger en de Loriën sfeermuziek van de zusjes Gabriëlle en Daphne Jager. Het open podium is gratis toegankelijk.

JustUs 2 bestaat uit gitarist Tom Kreijne en – voor deze gelegenheid – zangeres Tamara Kerkhof. Kreijne was al eens eerder te gast in Doesburg en is in mei opnieuw te bewonderen, dan met zijn vaste muzikale partner Lisanne Kaal. Tom en Tamara zingen classics als What about us, Country roads of Bad Moon Rising.

Gabriëlle en Daphne Jager voelen en vullen elkaar in de muziek feilloos aan. Onder de naam Loriën raken de zusjes met zang, harp en gitaar een gevoelige snaar bij veel luisteraars. Ze brengen hun eigen nummers in het Engels, Nederlands of Frans en vinden inspiratie in de natuur, de mens de maatschappij en in de kunsten.

Frank de Zanger vertaalt chansons en andere liederen naar het Nederlands en zingt dan zijn eigen versies. Zijn teksten dragen steeds zoveel mogelijk dezelfde sfeer als de originelen. In de Gasthuiskerk wordt hij bij enkele nummers op de vleugel begeleid door Richard Rhemrev.

Het project UKE22 brengt de songs van de Ierse supergroep U2 terug tot de naakte essentie, enkel begeleid door ukelele, basgitaar en subtiele drums of djembé. De raadselachtige magie die in de liedjes verscholen zit, komt in de uitvoering van Wim van Ommen, Herman de groot en Peter den Besten als vanzelf bovendrijven.

Open podium Gasthuiskerk Doesburg, zondag 3 maart, 14.30 uur. Toegang gratis.

Kijk voor meer informatie op www.gasthuiskerkdoesburg.nl.