Elisa Feenstra nieuwe kinderburgemeester van Doesburg

Foto: gemeente Doesburg

DOESBURG – Woensdag was het zo ver. in de middag waren de sollicitatiegesprekken met de kinderen die kinderburgemeester van Doesburg willen worden. Om 16.00 uur heeft de burgemeester in het Stadhuis van Doesburg bekend gemaakt wie van de sollicitanten kinderburgemeester 2019 wordt.

Met trots maakt gemeente Doesburg bekend dat Elisa Feenstra vandaag is gekozen als kinderburgemeester 2019. Elisa werd vandaag gekozen uit 20 sollicitanten.

Wat doet een Kinderburgemeester?

Elisa Feenstra zal burgemeester Loes van der Meijs ondersteunen bij officiële gelegenheden en zal regelmatig overleg hebben met de burgemeester om de belangen van Doesburgse kinderen te behartigen. Op 28 februari wordt Elisa tijdens de raadsvergadering officieel beëdigd.

Elisa is de tweede kinderburgemeester van de gemeente Doesburg. Burgemeester Loes van der Meijs: “Ik wil kinderen en jongeren bij het werk van de gemeente betrekken. De kinderburgemeester denkt met ons mee en levert zelf ideeën aan. Dat is heel waardevol.” 

Sollicitatieprocedure

Aan de benoeming van de nieuwe kinderburgemeester van Doesburg ging een sollicitatieprocedure vooraf. Kinderen konden zich opgeven via een aanmeldformulier. Tijdens een gezamenlijk sollicitatiegesprek kregen zij de kans om in de vorm van een pitch zichzelf aan te prijzen. Daarna kozen de burgemeester en twee raadsleden van Doesburg Elisa als kinderburgemeester van Doesburg.

Kinderketen gemaakt door kinderen

Bij een burgemeester hoort een keten. De keten van de kinderburgemeester is versierd met tekeningen van kinderen uit Doesburg. Iedere school leverde de mooiste tekening van de klas aan bij Jongerenwerk Doesburg De kinderburgemeester krijgt het kinderketen aangeboden tijdens de officiële beëdiging tijdens de raadsvergadering op 28 februari

 

(Bron: gemeente Doesburg)