Ilja Leonard Pfeijffer: ‘Onbegrijpelijke poëzie is beter dan makkelijke’

Foto: Vera de Kok

DOESBURG – Schrijver en dichter Ilja Leonard Pfeijffer is op zondag 27 januari om 15.00 uur te gast op het literaire podium van Gasthuiskerk Doesburg.

Over poëzie zei Pfeijffer ooit:

“Onbegrijpelijke poëzie is altijd beter dan makkelijke poëzie. Je moet je analytische hoofd dat wil snappen hoe het zit afschroeven. Poëzie lezen is een vorm van vermoeden.”

Pfeijffer publiceerde dichtbundels en romans, schreef voor toneel en is de vaste tekstschrijver van Ellen ten Damme. Voor zijn roman La Superba ontving hij de Libris Literatuurprijs. Pfeijffer studeerde klassieke letteren in Leiden, waar hij promoveerde op een proefschrift over de Griekse dichter Pindarus. Na een fietstocht naar Rome vestigde hij zich in de Italiaanse havenstad Genua waar hij nog steeds woont en werkt.

Zijn internationale doorbraak kwam na het verschijnen van La Superba in 2013, een roman over het leven in Genua. In dat boek schrijft hij: “Het was het witte uur na het middagmaal, de blanke pagina waarop hooguit iets met potlood wordt gekriebeld in geheimschrift, iets om onmiddellijk weer uit te gummen zodra de rolluiken omhoog worden getrokken en het leven opnieuw zwart op wit een aanvang neemt met bonnetjes, bestellingen en bezwaarschriften.” Het boek leverde hem de de Libris Literatuurprijs op.

Zondag 27 januari, 15.00 uur. Toegang  € 15,00. Tickets via de website.

Kijk voor meer informatie op www.gasthuiskerkdoesburg.nl of neem contact op.

Ilja Leonard Pfeijffer